≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šta još nedostaje Partizanovom timu: "Osmica" zatvara prvi krug prelaznog roka

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-beli su bili aktivni u minule tri sedmice i ostala je još samo jedna pozicija koju bi trebalo odmah da reše

  • 5
FK Partizan Foto: FK Partizan

Petorica novih fudbalera stigla su u Partizan u minule tri sedmice, otkako je na klupu crno-belih ponovo seo Aleksandar Stanojević, i ostala je samo još jedna pozicija da se zatvori "prvi krug" prelaznog roka, koji bi trebalo da omogući mirno sačekivanje kvalifikacija za Ligu šampiona. Naoko gledano, tim iz Humske je dobio rešenje više u svim linijama, s tim da je prioritetna - odbrambena gotovo u potpunosti izmenjena.

S razlogom, jer je odbrana u minuloj sezoni bila i najslabiji deo tima, iako im, naravno, ne idu na dušu svi primljeni golovi, jer naprosto Partizan timski nije dobro funkcionisao defanzivno.

Remont odbrane je bio prioritet

Otuda je Stanojević, pošto je Svetozaru Markoviću produžena saradnja, kao prioritete nametnuo angažovanje levog štopera i to Nihada Mujakića, koji se bolje služi levom nogom, odnosno tek pristiglog levog beka Marija Jurčevića, jer, izuzev Nikole Antića. nije imao alternativu na toj poziciji. Tinja ideja i o angažovanju desnog beka, ali sa tom razlikom što je pomenuta pozicija ipak imala opcije, te će taj posao najverovatnije biti ostavljen za zimski prelazni rok..

Nihad Mujakić Foto: FK Partizan

Uz navedeno, rehabilitovan je i Natan De Medina, koji je vraćen u tim bukvalno sa izlaznih vrata, jer je utvrđeno da Belgijanac poreklom iz Konga može da pokriva i poziciju štopera, ali i desnog beka, a uz to ima i bolje fizičke i tehničke reference od mnogih koji su dobijali šansu pre njega u prošloj sezoni.

Uporedo sa poslednjom linijom "zatvaran" je i vezni red, te se u Humskoj obreo Kervin Arijaga, fudbaler Minesote, koji bi sa Leonardom Ovusuom trebalo da čini tandem zadnjih veznih.

Nekoliko dana kasnije, crno-beli su otkupili i mladog Ibrahima Zubairua od Jedinstva sa Uba, u želji da pojačaju krilnu poziciju levo u manevru, ali i dobio bonus rešenje, pošto momak iz Gane već dve godine živi u Srbiji i stekao je pravo za dobijanje pasoša.

FK Partizan Foto: FK Partizan

Delić koji nedostaje u manevru

Vezni red ipak nije kompletiran dolaskom pomenute dvojice fudbalera, plan je da se angažuje još jedna "osmica" koja bi u ovom trenutku zaokružila celu priču. Prvi pik je, ne kriju to u Humskoj - Ifet Đakovac iz TSC, ali realizacija tog posla je trenutno u ćorsokaku, pošto klub iz Bačke Topole traži čak 1.500.000 evra obeštećenja, dok crno-beli smatraju da je to prevelika cifra za igrača iz Superlige, koji nije toliko ni mlad (26 godina).

Želja igrača takođe nije sporna, on je to i poručio ljudima u TSC, ali Partizan će još kratko sačekati i, ukoliko se dve strane ne dogovore, okrenuće se angažovanju drugog rešenja koje je takođe spremno.

Upravo će "osmica" zatvoriti taj prvi krug prelaznog roka, jer će verovatno tokom leta doći i do izlaznih transfera. Pre svega - napadača, Sameda Baždara, Mateusa Saldanje ili, pak, obojice navedenih fudbalera.

Shodno tome, crno-beli su već angažovali Đorđa Jovanovića, koji je prvi stigao u redove crno-belih još pre tri sedmice, a plan je da se u slučaju prodaje Saldanje i Baždara dovede još jedan - prvi napadač tima za narednu sezonu.

Naravno, ukoliko tržište tokom leta ponudi kvalitetnog, a dostupnog igrača na bilo kojoj poziciji, a Partizan se u međuvremenu domogne grupne faze nekog od evropskih takmičenja, klub će reagovati, o čemu je po dolasku pričao i sam Aleksandar Stanojević...

(Telegraf.rs)

Video: Jedna pesma ujedinila srpske navijače, zagrmela i u Minhenu: Pevaju je i Delije i Grobari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    30. jun 2024 | 12:00

    Prilicno dobra analiza. Djakovac stvarno fali ili neko njegovih karaktetistika. Sta je bilo sa Kanuteom?.

  • Milenko

    30. jun 2024 | 13:16

    Nedostaje im katanac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA