≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Argentina "samlela" i Peru: Mesi gledao šou Martineza na Kopa Amerika

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gaučosi deluju baš moćno

  • 0
Fudbalska reprezentacija Argentine Foto: Tanjug/AP

Aktuelni svetski šampion, ekipa Argentine, ostvarila je treću uzastopnu pobedu u Grupi A na Kopa Amerika, pošto je savladala i Peru sa 2:0 na stadionu Hard Rock u Majami Gardensu, a junak meča bio je Lautaro Martinez koji je postigao dva pogotka. 

Bez Lionela Mesija, Argentina je pokazala svoju snagu i iskustvo, i još jednom pokazala zašto je jedan od prvih favorita za osvajanje titule. Posle prvog dela igre bez golova, usledilo je mnogo zanimljivije drugpo poluvreme.

Prvi gol na utakmici postigao je Lautaro Martinez u 47. minutu, na asistenciju Anhela di Marije. Martinez je ponovo bio precizan u 86. minutu, čime je osigurao pobedu za svoju ekipu. Uprkos promašenom penalu Leandra Paredesa u 72. minutu, Argentina je zadržala kontrolu nad igrom i nije dozvolila Peruu da ozbiljnije ugrozi njihov gol.

Statistika jasno pokazuje dominaciju Argentine , 69 odsto poseda lopte naspram 31% Perua, uz 12 pokušaja ka golu naspram 7 peruanskih. Peruu nije pomogla ni borbenost, jer su tokom utakmice zaradili nekoliko žutih kartona zbog nesportskog ponašanja i oštrih startova.

Ovom pobedom, Argentina je učvrstila prvo mesto u grupi sa maksimalnih 9 bodova.

Kako su u drugom meču Kanada i Lile odigrali nerešeno, 0:0, situacija na tabeli je takva da drugo mesto zauzima Kanada sa 4 boda, Čile ima 2, dok je Peru na začelju sa samo jednim osvojenim bodom.

Argentina je još jednom pokazala da su bez obzira na odsustvo Mesija, i dalje moćan tim spreman za najveće domete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA