Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezda održala još jednu akciju "crveno-bela krv", Terzić poručio: "Ponosan sam na to što je ovo 30. put"

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On kaže da bi trebalo svi da daju krv koji su u mogućnosti

  • 0
Zvezdan Terzić Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je još jednom organizovala akciju "crveno-bela" krv, po 30. jubilarni put u Medija centru na Marakani, gde je krv dao i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

On je bio samo jedan od mnogih, a poslao je i poruku.

- Želim da kažem da sam beskrajno ponosan na činjenicu da Crvena zvezda sada već jubilarni 30. put organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Dati krv za drugog čovek je nešto najhumanije što čovek može da uradi. Svesni smo koliko je ova akcija važna za živote naših građana, jer je trenutak specifičan, s obzirom na to da tokom letnjeg perioda vlada velika nestašica krvi. Verujem da će naši navijači odgovoriti na najbolji mogući način i oboriti rekord kada su u pitanju prikupljene jedinice krvi, posebno imajući u vidu da je danas Vidovdan, dan žrtvovanja srpskog naroda.

- Mi ovom akcijom "Crveno-bela krv" šaljemo snažnu poruku da je Crvena zvezda mnogo više od fudbalskog kluba. Crvena zvezda je uvek bila šampion i na terenu i van njega, i nastavićemo da budemo primer svima. Kao što smo mnogo puta do sada, tako ćemo i u budućnosti sa ponosom organizovati akcije humanitarnog karaktera. Želim da se zahvalim svima koji su se odazvali akciji "Crveno-bela krv" i pozvao bih sve one koji to nisu, a imaju mogućnost, da danas u toku dana doniraju krv i pomognu svima onima čiji su životi ugroženi - istakao je Terzić.

Ova akcija inače traje i danas, na Vidovdan, a moguće je krv dati na Marakani, sve do 18 časova.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

(Telegraf.rs)

Video: Terzić: Ovo sam najviše zamerio Baharu, ime Partizana mora da se izgovara sa poštovanjem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA