Vreme čitanja: oko 3 min.

GOLEADA HUMANOSTI FUDBALERA VELIKOG SRCA: Fondacija Mozzart donirala 7.820.000 dinara tokom Superlige

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Od početka sezone svaki gol u domaćem prvenstvu vredeo je više, a igrači meseca usmeravali su fond u humanitarne svrhe

  • 0
Fondacija Mozzart Foto: Promo/ Touch N Touch

Sezonu je otvorio Žan Filip Kraso koji je poneo laskavu titulu, a na istu listu upisali su se i Kristijan Belić, Gajas Zahid, Adem Ljajić i Bogdan Jocić koji su bili najbolji u prvom delu sezone. Nastavak prvenstva sjajnom igrom obeležili su prvotimci Čukaričkog – Igor Miladinović, Luka Adžić i Vinisijus Melo, dok je u samoj završnici najbolji bio Ifet Đakovac, sjajni golgeter TSC-a. Sve ih je spojila zajednička asistencija sa Fondacijom Mozzart, koja je donirala 10.000 dinara za svaki pogodak.

Zahvaljujući raspucanim strelcima, ukupno je od starta šampionata izdvojeno 7.820.000 dinara, a novac je doniran za lečenje dece, genijalne kragujevačke gimnazijalce, udruženja "Tahir Taša Delić" iz Novog Pazara i "Povetarac" iz Sjenice kao i za obnovu kuće porodice Obradović sa Kosova i Metohije na samom početku sezone.

Tada je golgeter Crvene zvezde Žan Filip Kraso usmerio fond od 1.080.000 dinara za obnovu njihovog doma, dok je septembar obeležio Kristijan Belić, koji je humanitarni fond od 710.000 dinara usmerio za lečenje šesnaestogodišnjeg Sergeja Petkova koji boluje od teške bolesti spina bifida.

I u oktobru su superligaši bili raspucani, mreža se zatresla čak 76 puta, a za igrača meseca proglašen je fudbaler Partizana Gajas Zahid, koji je 760.000 dinara usmerio za lečenje petnaestogodišnjeg dečaka Miloša Cimeše. Nekadašnji reprezentativac Adem Ljajić je zasluge za epitet igrača meseca pripisao celoj ekipi, ali je bio srećan što je on lično dobio priliku da izabere kome će uručiti ček u vrednosti od 670.000 dinara. Humanitarni fond iz novembra prosledio je na adresu Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama. Najkorisniji igrač u decembru Bogdan Jočić odlučio je da novac iz humanitarnog mesečnog fonda usmeri za lečenje male Helene Živanović.

Goleadu humanosti nastavio je Igor Miladinović koji je februarski humanitarni fond od 670.000 dinara usmerio za lečenje Stefana Maksimovića. Njegov saigrač Luka Adžić pomogao je Lego musketarima – robotičarima iz Prve kragujevačke gimnazije da odu na Svetsko lego prvenstvo na Floridi.

Fondacija Mozzart Foto: Promo/ Touch N Touch

Čuku je posetio i maleni Ognjen Bojković "dete leptir", kojeg su heroji Superlige humanosti iz Čukaričkog podržali u borbi sa retkom bolešću. Posle Igora Miladinovića i Luke Adžića, titulu igrača meseca poneo je Vinisijus Melo, koji je humanitarni fond od 1.170.000 dinara usmerio za lečenje ovog fudbalskog fanatika.

Fondacija Mozzart Foto: Promo/ Touch N Touch

Kraj šampionata, obeležila je igra Ifeta Đakovca, sjajnog golgetera i asistenta TSC-a, koji je otkrio da se u njegovoj Sjenici od starta sezone čekala ova vest iz Superlige humanosti. Oduševljenje je nastalo kada su se sabrali svi golovi u maju – čak 124, pa je na adresu udruženja "Povetarac" stigla rekordna donacija od 1.240.000 dinara.

Fondacija Mozzart Foto: Promo/ Uroš Popović

FUDBAL JE VIŠE OD IGRE

Fondacija Mocart je prošle godine završila veliku akciju obnove sto košarkaških terena širom zemlje, ali nastavlja ulaganja u sportsku infrastrukturu. Nova akcija "Fudbal je više od igre" počela je u školi koju je nekada pohađao Dragan Stojković Piksi, a potom se lopta zakotrljala i u Srbobranu, rodnom gradu Aleksandra Kataija. Cilj ove akcije je da se klincima omoguće još bolji uslovi za bavljenje ovim sportom, uz asistenciju najvećih imena iz sveta fudbala sa ovih prostora.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA