Vreme čitanja: oko 1 min.

Šok na Kopa Amerika: SAD pred eliminacijom, Urugvaj "petardirao" Boliviju za drugu fazu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pred izuzetno teškim zadatkom je SAD

  • 0
SAD, PANAMA Foto: Tanjug/AP

Iako je pauza na Evropskom prvenstvu, u punom jeku je Kopa Amerika, gde je viđeno i pravo iznenađenje u režiji Paname, koja je slavila protiv SAD sa 2:1 i tako ih dovela na rub ispadanja, dok je Urugvaj bio silan protiv Bolivije.

SAD je u prvom meču slavio protiv Bolivije, pa im je tako i nerešen rezultat donekle odgovarao protiv Paname, iako su bili ogroman favorit. Ipak, oni su učinili ono što je bilo i najgore po njih - izgubili su.

Crveni karton je dobio Timoti Vea već u 18. minutu, ali je SAD poveo preko Baloguna četiri minuta kasnije i činilo se da neće imati problema ni sa igračem manje. Ipak, samo četiri minuta kasnije je izjednačio Blekman.

Drugo poluvreme je donelo dosta muke SAD-u, da bi hladan tuš došao u 83. minutu, kada je Fajardo postigao gol za 2:1, te je tako naneo težak poraz ovoj selekciji, koja će igrati protiv Urugvaja u poslednjem kolu za prolaz, dok će Panama ići na megdan Boliviji.

U drugom meču grupe, Urugvaj je sa ubedljivih 5:0 bio bolji od Bolivije.

Već nakon 21 minuta igre je na semaforu bilo 2:0, kada su Pelistri i Nunjez pogodili mrežu, da bi ih Urugvajci dotukli u poslednjih 15 minuta. Prvo je Arauho u 77. dao gol za 3:0, onda je Valverde četiri minuta kasnije pogodio za 4:0, a konačnih 5:0 je postavio Bentakur u 89. minutu meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA