Partizanovo treće pojačanje u Beogradu: Arijaga sleteo, sutra potpisuje na tri godine

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Vezista Minesote stiže iz pune sezone u MLS i neće mu biti potrebno puno vremena za adaptaciju

Treće pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku - Kervin Arijaga (26), doputovao je u popodnevnim časovima na završne pregovore i potpisivanje saradnje sa klubom iz Humske. Vezistu iz Hondurasa sutra ujutru očekuju medicinski pregledi i testovi, a potom i potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa crno-belima.

Fudbalera je na aerodromu dočekao posrednik u poslu između Partizana, Minesote, čije je boje branio, i samog Arijage - agent Dražen Podunavac, koji će ga po "ubrzanom kursu" upititi na sve što ga očekuje u Beogradu.

Arijaga dolazi po želji trenera Aleksandra Stanojevića, koji ga je pratio i želeo da ga angažuje još u vremenu kada je sa klupe predvodio tursku Konjuspor. Međutim, tada transfer nije realizovan, ali je igrač u međuvremenu poželeo da zameni MLS evropskim fudbalom i Partizan je jednostavno odabrao pravi tajming.

Dobro okolnost za Partizan i stručni štab je činjenica da Arigaja stiže iz pune sezone u Americi i, izuzev taktičkog uklapanja, neće mu biti potrebno puno vremena za adaptaciju na novu sredinu. Već na turniru u Moskvi, fudbaler će biti na raspolaganju ekipi.

Crno-beli će Minesoti za Arijagu platiti 500.000 dolara u tri rate, a u timu Aleksandra Stanojevića će imati važnu ulogu u veznom redu. Jer, radi se o fudbaleru koji je pokriva veliki prostor u manevru, a uz odlične fizičke karakteristike biće "osigurač" ispred poslednje linije.

(Z. Ivković)

Video: Nihad Mujakić intervju za Telegraf na pripremama na u Sloveniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    27. jun 2024 | 14:06

    Оде све у Хондурас- Ђ. Балашевић

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA