≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Nihad Mujakić po dolasku među crno-bele: "Nijednom rivalu neće biti lako sa Partizanom"

Vreme čitanja: oko 5 min.

Fudbaler je govorio o peripetijama prilikom realizacije transfera, odluci sa dođe u Beograd, reakciji porodice

  • 4

Dobrih petnaestak dana je trajalo nadmudrivanje Partizana i Ankaragučua u vezi sa angažmanom Nihada Mujakića u redove crno-belih, situacija se menjala iz dana u dan, kasnije i sata u sat da bi na kraju štoper ipak stigao među crno-bele i potpisao trogodišnji ugovor. Sam Mujakić je dobrano "pogurao" transfer, kaže da bi o tome mogao da priča satima, jer se mnogo toga dešavalo, ali je uspeo da izgura svoju želju i želju trenera Aleksandra Stanojevića koji je i bio ključ pregovora.

Od Zahida sam čuo sve najbolje

Za početak Mujakić je govorio o odluci da dođe u Partizan i kako su ga novi saigrači i trener prihvatili.

- Fudbaleri imaju tendenciju da menjaju sredine, da se adaptiraju na neke nove uslove. Ovoga puta imam sreću da u Partizanu već igra moj prijatelj iz Ankaragučua Gajas Zahid i, pre nego što sam prihvatio poziv, razgovarao sam i sa njim, preneo mi je utiske, rekao sve najbolje o klubu i posle sam još lakše doneo konačnu odluku. Ekipa me je prihvatila baš lepo, upoznao sam sve saigrače, pričapo i sa trenerom i utisci su sjajni - kaže Nihad Mujakić u prvom razgovoru za medije po dolasku u Humsku.

Upravo smo Zahida i pitali o Vama, napomenuo je da nikada sa bržim štoperom nije igrao u karijeri.

- Brzina je jedna od mojih glavnih karakteristika, ali da ne pričamo puno o tome nego da vidimo sve na terenu.

Pregovori sa Ankaragučuom, Partizana, ali i samog Mujakića nisu bili jednostavni, Delegacija iz Humske je putovala u Rim, ggde je fudbaler bio sa reprezentacijom BiH i tamo je isposlovala dobar deo transfera.

- Trebalo bi mi bar sat da vam ispričam o tome. Bilo je baš komplikovano, Ankaraguču je zahtevao odštetu koja nije bila realna, jer smo ispali iz Supelige, dok je Partizan nudio realan iznos, Vrteli smo se u krug desetak dana, ali kada želja igrača i kluba postoje i kada zajednički rade na tom cilju, onda ništa nije nedostižno.

Nihad Mujakić Foto: FK Partizan

Odbio sam sve ponude da bih došao

Mujakić je zapravo odigrao ključnu ulogu, želeo je pošto-poto u Humsku.

- Imao sam nekoliko ponuda iz Turske, to je bila moja lična želja. Zamolio sam i ljude iz Ankare da se okrenu samo pregovorima sa Partizanom, da se to reši što pre, jer u Turskoj sezona počinje kasnije, pauza je duža i njima se nije žurilo, a crno-beli su već uveliko u ritmu priprema. Zato sam želeo da okončam sve to...

Upitan šta je presudno da, pored ponuda iz Turske, odabare baš Partizan, Mujakić kaže:

- Presudilo je poznavanje istorije Partizana, momenat u kome klub igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde se nadam dobrom ishodu. Uz to, pričao sam i sa trenerom Stanojevićem, imao je veliku želju da me angažuje, objasnio mi je da je dolazak u Beograd korak unapred. Upoznao sam ga u Turskoj, čuo sam mnogo lepih stvari o njemu i znam da je dobar stručnjak za moj napredak, kao i sam Partizan kao klub.

Fudbaler je karijeru počeo u Sarajevu, potom se obreo u Belgiji, u Kortrajku, pa na pozajmici u Hajduku iz Sčpita, da bi se ponovo vratio u Beveren i nije mu prijalo. Turska mu je vratila veru u fudbal.

- Ponikao sam u Sarajevu, dva puta sam bio u Belgiji i posle toga sam hteo samo da se vratim kući, da odmorim glavu, budem sa porodicom u rodnom gradu. Onda je iznenada stigla ponuda iz Turske, razmišljao sam, prihvatio i nisam pogrešio. Bilo mi je lepo tamo dve godine i tu sada u Partizanu.

Nihad Mujakić Foto: FK Partizan

Crno-beli pozornica za igrače

Veruje Mujakić da je Partizan dobra "odskočna daska" za svakog fudbalera.

- Ako je ekipa dobra, a klub ima takav renome, onda je to prava stvar. Smatram da je Partizan dobra odskočna , uvek je na velikoj sceni i to je mogućnost za svakog igrača. U Turskoj ako igraš dobrom mogu te "zakačiti" eventualno tri prve ekipe, ali trenutno je jako teško, jer Galatasaraj i Fenerbahče dovode igrače iz Premijer lige Engleske, iz Španije, Nemačke, strašno mnogo plaćaju i teško je upasti tamo. Oni angažuju velike zvezde. Partizan, pak, uvek na sebi ima svetla pozornice i o tome svedoče transferi koje je realizovao u prošlosti.

Posao novog pojačanja je da "zatvori" odbvranu koja je u protekloj sezoni primila čak 48 golova.

- Ne branim odbrambene igrače, ali nekada nije samo do poslednje linije. Fudbal je igra 11 na 11, a ne 11 protiv pet kada se branimo, jer tada su greške odbrane neminovne i vidljive. Smatram da ekipno možemo mnogo da napredujemo u narednoj sezoni i da potremo lošu statistiku iz prošle.

Primarna pozicija Mujakića je levi štoper, ali jednako dobro se snalazi na mestu levog beka.

- U Turskoj sam mnogo mečeva igrao na obe pozicije. U poslednje vreme više na beku, jer nam je nedostajalo rešenje u ekipi. Svidelo se treneru, pa sam kasnije više igrao na tom mestu, ali mi je prirodnija pozicija levog štopera.

Ispratio je Mujakić žreb kvalifikacija za Ligu šampiona, u kome su crno-beli dobili Dinamo iz Kijeva u drugom kolu i očekuje "tvrde" mečeve

- Poznavajući njih i njihov mentalitet, očekujem teške, tvrde utakmice. No, nismo ih još analizirali u potpunosti, još su pripreme u jeku, ali ukoliko se budemo spremili kako treba, a verujem da hoćemo, nijednom protivniku neće biti lako protiv Partizana.

Nihad Mujakić Foto: FK Partizan

Porodica najsrećnija što sam blizu

Zanimalo nas je kako su Nihadova porodica i prijatelji reagovali na odluku da dođe u Partizan.

- Porodica sjajno, govorili su mi da dođem u Partizan, jer ću im biti blizu, moći ćemo da se viđamo i za njih je to najveći uspeh. Prijatelji takođe, jer je u Turskoj malo nezgodno za posete, moraš da putuješ ceo da da bi stigao na destinaciju i sada su svi srećni što će moći da dođu na mečeve i da se češće viđamo.

Za kraj, reč dve i o večitom derbiju, utisku koji Mujakić nosi u sebi razmišljajući da će biti akter pomenute utakmice.

- Radujem se derbiju, naravno. Želim pre svega da se nametnem treneru Stanojeviću i navijačima, da pokažem i dokažem da želim i mogu da igram za Partizan, a sve ostalo ćemo polako. Gledao sam nekoliko utakmica Partizana i Zvezde i stvarno su stmosfera i borba na terenu sjajni. Nikada ne pobedi bolji, nego onaj ko to više želi, imao sam i sam takva iskustva u karijeri, pa jedva čekam te utakmice - zaključuje Nihad Mujakić.

(Telegraf.rs)

Video: Mujakić se priključio pripremama Partizana: Stanojević i Kralj dočekali drugo pojačanje crno-belih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA