Vreme čitanja: oko 3 min.

Nemanja Tošić potpisao za Cirih: "Čukarički će uvek biti moja kuća"

L. I.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Smatram da nisam pogrešio u izboru kluba"

  • 0
Nemanja Tošić Foto: FC Zurich

Doskorašnji levi bek Čukaričkog Nemanja Tošić potpisao je ugovor sa švajcarskim Cirihom. Tošić je zadužio opremu kluba koji je prošlu sezonu završio kao četvrti u nacionalnom šampionatu i koji će nastupati u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

- Prezadovoljan sam bio ponudom i uopšte interesovanjem Ciriha, prilično sam uzbuđen zbog prvog inostranog angažmana. Polako se upoznajem sa novom sredinom, novim ljudima u klubu. Kako se bližio momenat da odem, sve više sam osećao pozitivniju energiju. Ujedno, bilo mi je i sve teže, s obzirom na to da sam se navikao na Čukarički. Ipak sam četiri godine na Banovom brdu, u ovom klubu su moji prijatelji, ovo je praktično moja porodica, ovde sam stekao ljude sa kojima ću biti u kontaktu čitavog života. Ali, ovo je fudbal, radujem se novim izazovima u karijeri - kazao je novi prvotimac Ciriha Nemanja Tošić.

Istakao je pouzdani levi bek i da je bilo drugih ponuda.

- Bilo ih je još, pre toga kontaktirao me je jedan veliki mađarski klub. Kažu da je prva ponuda najbolja, nisam je prihvatio. Zahvalan sam i tom klubu na interesovanju, ali sam sačekao još malo i smatram da u ovom slučaju nisam pogrešio.

Nemanja Tošić Foto: FC Zurich

U prethodne dve godine Tošić je bio jedini klasični levi bek u Čukaričkom. Ipak, ne sumnja ovaj momak iz Grocke da će sportski sektor Brđana odraditi posao i u angažovanju njegove zamene.

- Ne sumnjam u direktore. Žao mi je što neću biti tu „poguram“ makar još jednog igrača. Želim prvotimcu koji će doći na moju poziciju, kao i čitavom klubu, dobru sezonu, verujem da će Čukarički ostvariti svoje ciljeve. Znam da neće biti lako, ekipa treba da prođe težak put, da prevaziđe sve padove koji će se sigurno pojaviti tokom sezon. Ali, verujem da će Čukarički izboriti Evropu i da će izbaciti neke nove mlade igrače, kao što je to uostalom i do sada bio slučaj - poručio je Tošić.

Nemanja je na Banovo brdo stigao iz Mačve, na početku sezone 2020/21. U međuvremenu, za Čukarički je odigrao 113 mečeva, postigao je šest golova. Bio je deo generacije Brđana koja je dva puta bila treća u Super ligi Srbije, nastupao je u finalu nacionalnog Kupa, učestvovao u istorijskom plasmanu u grupnu fazu Lige konferencije…

- Nisam verovao da ću se ovoliko zadržati na Banovom brdu. Došao sam ovde na „mala vrata“, posle slabe sezone u Mačvi. Znao sam da me čeka teška borba za poziciju, čak se to i odužilo, potrajalo je dve godine. Tek tada sam zaigrao standardno, namestila se takva situacija da sam jedno vreme da sam bio bez zamene, bilo je onih prinudnih rešenja. Sećam se sezone kad je Roganović odlazio iz kluba, bilo je još dve nedelje do kraja prelaznog roka, a direktor Matijašević mi je kazao da ako odigram dve utakmice dobro, da mi neće dovoditi konkurenciju. Održao je reč, ali je to potrajalo više nego što sam očekivao, pa dve godine nije dovodio konkurenciju - našalio se Tošić, koji je potom u daleko ozbiljnijem tomu nastavio:

Ostavio sam trag koji ni sam nisam očekivao u Čukaričkom. Veoma sam zahvalan klubu. Kad treba da se prisetim najlepših momenata, a bilo ih je prilično, izdvojio bih gol protiv Spartaka, plasman u finale Kupa i duel sa Crvenom zvezdom u borbi za trofej… Ali, svaki momenat ovde ima posebno mesto u mom srcu.

(Telegraf.rs)

Video: Srbi slave remi Hrvatske i Italije u centru Minhena!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA