Dragan Stojković Piksi, Konferencija Ausburg Foto: Nikola Tomić

Piksi opširno pred odlučujući meč sa Danskom: "Nekada treba biti realan i ne preterivati u nekim stvarima"

 
 
 ≫ 
  • 9

Činjenice

  • Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Danske u trećem kolu grupne faze u utorak od 21.00 čas.
  • Meč se igra na "Alijanc areni" u Minhenu.
  • Glavni sudija ovog meča biće Fransoa Leteksje iz Francuske.
  • Srbija posle prva dva meča ima jedan osvojeni bod protiv Slovenaca, dok su Danci na dva.
  • Pobeda nas vodi dalje, a potencijalno i remi.
Najnovije
17:39

To je to!

Konferencija je ovime završena.

17:39

Piksi hvalio Dance!

Da li Danci treba da se plaše vaše fizičke snage?

- Danska je kroz istoriju jaka zemlja i ima jake momke u svim sportovima, u fudbalu posebno. Uvek ste sjajni u fudbalu, iako smo se iz Katara vratili zajedno posle tri utakmice. Ali imam mnogo poštovanja za danski fudbal, trener je sjajan momak, igrači takođe. Fizički će biit težak izazov da budemo na istom nivou, posebno kada igrate sa timom koji je fizički veoma dobar. Ali nije samo fizički bitan dao, vi imate i tehnički sjajne igrače na terenu. Posle Slovenije smo imali slobodan dan, igrači su proveli dan sa porodicama, posle smo imali dobar raspored i verujem da će moji igrači biti spremni za sutra i da će imati sjajnu utakmicu i da će svi uživati.

17:36

Pavlović potvrdio da je sve okej nakon što je kolabirao

Pavlović o kolabiranju...

- Sada je sve kako treba. Bilo je teško vreme i bilo mi je loše posle utakmice, sada je sve ok i sve će biti super za sutra.

17:35

Hojlund je bez gola šest utakmica

Da li ste spremni na to da Hojlund nije dao gol 6 vezanih utakmica?

- Nisam znao za to. On može da bude veoma opasan, moramo fizički da igramo protiv njega sjajnu utakmicu, on je sjajan napadač - rekao je Pavlović.

17:35

"Eriksen je obeležio fudbalsku eru, posebno mi je drago da je opet među nama"

Da li je Danska opasnija kada Eriksen startuje ili kada neko mlađi krene?

- Eriksen je igrač koji je obeležio fudbalsku eru, njegova karijera je fenomenalna, meni je posebno drago da posle zdravstvenih problema da je među nama opet, da je živ, i da može da igra. On je inteligentan igrač, zna sve sa loptom, ima tačnost i preciznost u pasu i šut koji je izuzetno opasan za golmane. Naši igrači imaju sve informacije o Danskoj, ali njega treba držati dalje od opasne zone i šuta, to će biti zadatak za naš vezni red. Inače je igrač svetske klase - rekao je Piksi.

17:33

Piksiju se jedno pitanje nije dopalo...

Mnogi tvrde da posle ove utkamice neće ništa biti isto i koja je vaša poruka naciji?

- Pojasnite mi šta to neće biti isto posle sutrašnje utakmice u srpskom fudbalu.

Odnosi u njemu, budućnost generacije?

- Analiziraćemo kada se završi, biće polemika ovakvih i onakvih, ali ne volim kad neko samo negativno gleda. Niko ne može da ospori da igrači trče i da se bore i da daju maksimalan napor, to niko ne može da ospori. EURO je skup najkvalitetnijih ekipa, sutra je jedna utakmica od velike važnosti, najvažnija u grupi jer ona određuje našu sudbinu i plasman. Mi kao Jugoslavija, a mi smo prvi put ovde kao Srbija, samo imamo jednu pobedu proti Norveške. Nemamo 50 pobeda, nekada treba biti realan i ne treba preterivati u nekim stvarima. Daćemo sve od sebe, Danska je fenomenalna ekipa, Eriksen, Hojlund, Vind, Mele... to ne sme da se potcenjuje, ali mi verujemo, mislimo da može da se igra sa njima.

17:30

Piksi otkrio šta je bio sadržaj fascikle!

Koliko promena možemo da očekujemo u odnosu na Sloveniju i šta je u crvenoj fascikli koju je nosio Piksi ranije danas na treningu?

- Nalazi se tim koji će igrati sutra, to je čista potpuno ideja, rekao sam da će biti promena, ali ako vam kažem jedna, dve ili tri, šta vam to znači. Ali utakmica se ne igra 45 minuta, treba razmišljati ko će početi, ko će biti na klupi i šta mi treba da uradimo da imamo oružje na klupi, da privedemo meč kako treba u naš tok. Treba biti inteligentan po pitanju startne pozicije, ali i klupe, jer i klupa je danas mnogo važna. Ona je mnogo važnija nego ovi što istrče i igraju, to se pokazalo milion puta do sada. Nekih promena će biti sigurno, ali u toj nekoj konstelaciji stvari koje mogu da se dese sutra, tako ćemo i vući poteze. Plan igre Srbije postoji, u zavisnosti od situacije A kako ćemo reagovati i u zavisnosti od situacije B.

17:28

"Ne smemo protivniku da dozvolimo dominaciju u prvih 15 minuta"

Šta treba da uradimo da igramo od starta kao od 46. minuta?

- Dobra konstatacija, to je problem koji želimo da popravimo, puno provodimo u razgovoru i za vreme sastanaka, ne smemo protivniku da dozvolimo dominacuju u prvih 15 minuta, to je bilo i protiv Austrije i Švedske, trudićemo se da to popravimo maksimalno. Moguće je da taj strahovit pritisak protivnika i psihološka priprema da bude bolja, ali stalno insistiramo na tome, radimo analize. Mi smo ove dve utakmice odigrali dosta dobro i sa Englezima i sa Slovencima, nadam se da će i ova biti u istom ritmu i da ćemo se radovati više od njih - rekao je Piksi.

17:26

Danci pitali Pavlovića da li se čuo sa svojim saigračima iz kluba iz ove zemlje

Danci su pitali Pavlovića o tome da li je pričao sa danskim igračima iz kluba.

- Da, pričali smo o utakmici. Rekli su da možemo da pobedimo, to je sve što su rekli.

17:26

"Od prvog dana ih gledam kao tim, čudi me da se ponekad ne potuku"

Piksi je potom dobio pitanje koga bi voleo da vidi kao heroja Srbije na ovom meču?

- Od prvog dana ih gledam kao tim i kada pobeđujemo i kada gubimo. Suzdržaću se za odgovor. Mislim da delujemo organizovano i timski i svi daju doprinos timu. Nema isticanja, fokusirani smo na to da je tim najvažniji. A da sam zadovoljan njihovim ponašanjem, mi smo od 28. maja zajedno, to je 25 dana, besprekorno ponašanje i čudi me da se ponekad ne potuku, jer su toliko zajedno, to se dešava, ali oni su fini i nemam trunku primedbe. Kako u hotelu, tako i van hotela. To je ono što nas krasi, možda bi neko hteo da pokvari tu harmoniju, ali ne damo se.

17:25

"Znamo da je Engleska važna, ali je Danska ipak najvažnija"

- Znali smo da je Engleska važna utakmica, ali sada je Danska najvažnija. I dobro je što igramo u 21.00. Oni igraju čvrsto, organizovano, mnogo se žrtvuju na terenu, biće teško igrati, ali verujemo da možemo da promenimo istoriju. Tri puta smo izgubili i sada je vreme da promenimo istoriju. Probaćemo sve što je do nas da dođemo do pobede - Srekao je Piksi.

17:23

"Kako nije spreman, jedva čeka da poleti!"

Piksi je nešto prethodno "šapnuo" Lazaru Samardžiću, pa je otkrio šta je u pitanju.

- Raspoloženi smo, što ne bismo bili, sutra je veliki praznik fudbala. Pitao sam Lazara Samardžića je li može da igra sutra, kroz šalu, da li je spreman da igra. Rekao je da nije spreman - našalio se - rekao je Piksi, pa se nadovezao:

- Kako nije spreman, jedva čeka da poleti!

17:22

"Nisam čuo Novakovu poruku, mnogo smo srećni zbog toga"

Strahinja o podršci Novaka Đokovića i predstavljanjem na video bimu...

- Nisam imao priliku da čujem njegovu poruku, ali ako sam razumeo poslao nam je podršku. Mnogo smo srećni zbog toga, on je najbolji igrač svih vremena i znači njegova podrška.

17:21

"Videćete sutra da li ćemo da igramo sa jednim ili dva napadača"

Dobio je selektor Piksi pitanje da li je možda pametnije napasti Dance, jer njima taj način igre malo manje odgovara?

- Razmišljamo o svim segmentima kad je naša formacija u pitanju, videćete sutra, da li sa jednim ili dva napadača, to su opcija jedan i opcija dva. Ali najpametniju taktiku ćete svakako videti.

17:18

Počinje konferencija

Selektor Dragan Stojković Piksi i prvotimac Strahinja Pavlović će se obratiti medijima.

16:24

Dobrodošli!

Poštovani čitaoci Telegraf Sporta, dobrodošli! Dan pred poslednji meč grupne faze Eura, fudbalska reprezentacija Srbije održaće konferenciju za medije na kojoj će se medijima obratiti selektor Srbije Dragan Stojković i fudbaler Strahinja Pavlović.

Celokupnu konferenciju za medije, uz naše izveštače sa lica mesta iz Nemačke, Dušana Uštevića i Marija Marića, možete pratiti u ovom blogu.

Video: Dragan Stojković Piksi govorio na konferenciji za medije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • REALNO JE

    24. jun 2024 | 18:42

    da ti lepo preuzmeš ekipu mesne zajednice brzi brod. pa zaslužio si i ti i sergej i rekorder mitrović ako ništa onda zbog uspešno 9svojenog 33 mesta u kataru od 32 ekipe.

  • KOLIKO JE SATI

    24. jun 2024 | 18:44

    VREME JE DA FATAŠ ZADNJI VOZ ZA NIŠ a onda pravac mesna zajednica brzi brod

  • alal vera alal vera

    24. jun 2024 | 18:46

    filozof sa dalekog istoka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA