≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi "život" i prilika za Natana De Medinu u Partizanu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Štoper iz Belgija proteklu sezonu proveo u "stelt modu", ali će kod trenera Stanojevića dobiti priliku da se nametne

  • 4
Natan De Medina Foto: FK Partizan

Ozbiljne probleme je Partizan imao protekle sezone u odbrani, posebno u prolećnom delu sezone kada je ekipu napustio Mihajlo Ilić, do tada mesecima uigravan sa kapitenom Svetozarom Markovićem u tandemu. I, dok su se hvatali za glavu ne verujući kakve golove crno-beli nekada primaju, navijači su često postavljali pitanja na socijalnim mrežama: dobro, gde je taj Natan De Medina, zašto ne igra, zašto ne dobije šansu, zbog čega je uopšte i doveden?!

Zbunjujuća situacija koju donekle može da odgonetne nametnuto bonus pravilo, donekle i sam odnos igrača prema sredini u kojoj se našao, pa i sam izbor struke, koji su doveli do toga da štoper dođe u poziciju da na kraju sezone klub otpiše njega, a i on otpiše klub u želji da promeni sredinu.

Takav status je Medina imao do momenta kada Aleksandar Stanojević nije počeo da temeljno analizira aktuelni igrački kadar crno-belih i "nabasao" na Medinu, koji je već "kupovao kartu u jednom smeru".

Materijal iz bliske prošlosti nije govorio ništa dobro, jer je Medina u protekloj sezoni odigrao samo dve utakmice u Kupu Srbije, bez debija u Superligi Srbije, ali malo šira slika donela je spoznaju o fudbaleru koji je u školovan u Anderlehtu, potom je kao veoma mlad "kaljen" u Muskronu i Luvenu, da bi u nemačkim klubovima Arminiji iz Bilefelda i Braunšvajgu, iz koga je i stigao u Humsku, imao prilično značajne uloge.

Natan De Medina Foto: FK Partizan

Polivalentnost centralnog defanzivca, sposobnost da pokriva i obe pozicije štopera, ali i desnog beka po potrebi, uz brzinu koju poseduje, u dobroj meri su stopirali prevremeni rastanak dve strane i preokrenuli situaciju u sasvim drugom smeru.

Među najboljima na testiranjima

Stanojevićevu želju da ga vidi uživo na pripremama, pored video materijala koji su govorili o fizički moćnom igraču, vrlo dobre tehnike, sposobnom da gradi igru iz poslednje linije, potkrepio je test funkcionalnih sposobnosti, koji je Medina "razbio" po povratku u Beograd (drugi najbolji rezultat od 36 fudbalera).

Tako se Belgijanac, posle razgovora sa trenerom, našao na spisku putnika u Sloveniju, a i sam je, kažu upućeni, "prelomio u glavi" da želi da se pokaže i dokaže u Partizanu.

Sve vodi ka tome da će Medina dobiti prostor za tako nešto kod Aleksandra Stanojevića. Priliku za restart u odnosu na sezonu koju je bacio pod noge, odnosno "novi život", ali će, kao i svi ostali igrači crno-belih, i te kako morati da se izbori za svoje mesto pod suncem...

(Telegraf.rs)

Video: Stanojević brusi Partizan: Svima prilika da se pokažu, rez je pred Moskvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raso

    24. jun 2024 | 09:11

    Dojle god nam klubovi budu institucija za ozivljavanje fudbalera u pokusaju, do tada ce nam i biti ovakakv kakav je...na samom dnu Evrope.....

  • 😅

    24. jun 2024 | 12:21

    De medina,severina,slađana,nikilina,još ćićolina i pali se mašina 😂

  • hrvoje bunkerašević

    24. jun 2024 | 12:19

    Tko je ovaj ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA