Znate li ko je Fejsal Mulić? Poredili ga sa Žigićem, građen kao MMA borac, a među Orlovima je izazvao haos

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 10

Put od mlade reprezentacije do Južne Koreje

Koliko fudbalera je prodefilovalo kroz mladu reprezentaciju Srbije, u nju su dospeli kao veliki talenti ili igrači sa potencijalom, ali nikada nisu dogurali do A selekcije. Mnogi od njih nisu uspeli ni da se probiju na klupskoj sceni i ostali su ispod radara.

Možda ne toliko poznato ime široj javnosti, ali jednom čitaocu Telegrafa možda i omiljeno je Fejsal Mulić. Momak rođen četvrtog oktobra 1994. godine u Novom Pazaru od ranih dana je više ličio na košarkaša ili MMA borca nego na fudbalera. On je ipak odlučio da bije loptu na "petoparcu".

Svoju fudbalsku karijeru započeo je u upravo u mlađim selekcijama kluba iz rodnog mesta, da bi 2012. godine dogurao do prvog tima upisavši jedan jedini nastup u okršaju sa Jagodinom.

Već od naredne godine Fejsal se obreo u Nemačkoj, gde je najpre godinu dana nosio opremu B tima Minehna 1860, a onda je krajem 2014. dobio šansu da debituje i za prvi tim. U periodu do kraja sezone 2015/16 se nije previše naigrao, ali će ostati upamćeno da je u prvom kolu Kupa Nemačke u avgustu 2015. svojim golom srušio Hofenhajm. Za to vreme je bio i saigrač sa kasnije igračem Crvene zvezde Milošem Degenekom.

Fejsal Mulić Foto: Instagram / mulicfejsal

Ono što je za njega još važnije i što je obeležilo njegovu dosadašnju karijeru takođe se dogodilo u istom mesecu, kada ga je tadašnji selektor reprezentacije Srbije Tomislav Sivić pozvao u nacionalni tim. Tada se digla bura, pošto poziv nije zaradio zlatni "orlić" sa Novog Zelanda Staniša Mandić, koji je potom odlučio da nastupa za Crnu Goru.

Gorostasni napadač je tada u intervjuu za "Mozzart Sport" istakao da za njega nije postojala druga opcija od Srbije, iako je poziva bilo.

- Javio mi se neki dečko, nudio pasoš... Ja mu kažem: ’Bato, ja sam u Srbiji rođen, ja volim ljude u Srbiji i šta ja ima da igram za neku drugu zemlju?’ Nema šanse! Samo jednu zemlju imam - govorio je Mulić.

Mulić je ukupno u tri navrata obukao dres "orlića" i postigao jedan pogodak u pobedi nad Andorom 5:0. Igrao je zajedno sa Mijatom Gaćinovićem, Milanom Gajićem, Sašom Zdjelarom i mnogima drugim igračima... Kasnije ga više nikada nismo gledali u reprezentativnoj opremi, ali jesmo u brojnim zemljama u kojima je gradio fudbalsku karijeru.

Fejsal Mulić i reprezentacija Srbije U21 Foto: Instagram / fejsalmulic

Belgijski Muskron, izraelski Hapoel Akre, Hapoel Tel Aviv i Bnei Jehuda, zatim i slovenačka Mura do 2020. nisu bili sredine u kojima se on proslavio, pošto je ukupno postigao petnaest golova, a onda je u redovima "Rođenog" konačno pronašao sebe.

Period u Veležu obeležio je sa devet golova, što mu je bila ulazna karta za Južnu Koreju i tamošnjeg sedmostrukog šampiona Seongnam. Najbolja sezona u karijeri i trinaest golova 2021. bili su nagoveštaj da mu azijski fudbal prija, ali je nakon devet pogodaka u narednoj kampanji i ispadanja u niži rang odlučio da pređe u redove Suvon Samsung Bluvingsa.

Već tada je dobio nadimak "Mulking", a navijače u Koreji je posebno zaokupila visina od 203 centimetra, zbog koje je na početku karijere bivao upoređivan sa Nikolom Žigićem.

- Nikola Žigić je od ramena, pa na gore bolji od mene. Šalim se, ali stvarno bolje igra glavom. Ja sam doskora igrao po desnoj strani u vezi ili centralno. Tek posle sam počeo da igram špica, da vežbam tu skok igru, udarce glavom... Ali zato sam brži od Žigića - kroz osmeh je govorio Fejsal za "Mozzart Sport".

Fejsal Mulić Foto: Steve Cho Kyewoong/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

U prvoj sezoni u Suvonu ekipa je ispala u niži rang, a on je postigao četiri gola, dok je u aktuelnoj učinak popravio na šest i sa ekipom želi da proba da napadne povratak u K1 ligu.

Bilo kako bilo, karijera kakvu je izgradio možda nije išla tokom kakvim svaki fudbaler sanja, ali je makar pronašao svoje utočište na jednom mestu i tamo pruža najbolji fudbal u karijeri.

(Telegraf.rs)

Video: Još jedan srpski reprezentativac stao na ludi kamen: Mlada blistala u haljini sa dubokim šlicem!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    9. jul 2024 | 15:07

    Ovaj čitalac je bio toliko uporan da ga reklamira na svaku fudbalsku objavu pa je sad i radakcija telegrafa reagovala 😂

  • Van Helsing

    9. jul 2024 | 13:23

    Sad je sansa da ga partizan dovede, Saldanja odlazi pa........

  • Nesa CZV

    9. jul 2024 | 13:56

    Terzicu reaguj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA