Vreme čitanja: oko 1 min.

Venecuela "iz dvojke u keca" na Kopa Americi: Valensijin start "za zatvor", Meksiko minimalcem srušio Jamajku

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Igra se i preko Atlantika

  • 0
Fudbalska reprezentacija Ekvadora Foto: Tanjug / AP

Drugi dan na turniru Kopa Amerika podario nam je i prvo manje iznenađenje, pošto je selekcija Venecuele posle preokreta u drugom poluvremenu uspela da savlada favorizovani Ekvador, a kroz dobar deo meča imala je i igrača više zbog vrlo neopreznog starta Enera Valensije u 22. minutu - 1:2 (1:0).

Bio je to pravi horor start ovog fudbalera, koji je otvorenom kopačkom pogodio protivničkog fudbalera u predelu grudi, tako da je sudija Roldan iz Kolumbije posle gledanja VAR snimka odlučio da je ovo dovoljno za isključenje sa utakmice.

Ipak, i pored toga, Ekvador je uspeo da povede u 40. minutu kada je Sarmijento uspeo da posle odbijene lopte postigne gol, čime je malo "ošamutio" Venecuelance koji su se nadali da će u sasvim povoljnom položaju dočekati nastavak utakmice.

Ali, drugo poluvreme donelo je preokret. Napadala je Venecuela, osokoljena činjenicom da ima igrača više na terenu i to joj se isplatilo u 64. minutu kada je Džonder Kadiz šutirao sa ivice kaznenog prostora, tom prilikom imao i malo sreće, jer je lopta zakačila odbrambenog igrača i završila u mreži.

Samo deset minuta kasnije, potpuni preokret. Salomon Rondon je prvo glavom pokušao da savlada golmana Domingeza, a kada on to nije uspeo, na pravom mestu u 74. minutu bio je Eduard Belon koji je samo sproveo loptu pod prečku za euforiju kod Venecuelanaca.

U drugom meču ove grupe, selekcija Meksika je minimalcem, pogotkom Arteage iz 69. minuta uspela da savlada Jamajku i tako na pravi način započne takmičenje na Kopa Amerika.

(Telegraf.rs)

Video: Dragan Stojković Piksi govorio na konferenciji za medije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA