"Mršavi" remi Perua i Čilea, ovakav meč nije viđen 45 godina

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Odličan susret i pored toga što su mreže mirovale

Dok je u Evropi aktuelao Evropsko prvenstov u fudbalu, u Americi navijači prate Kopa Amerika, a u noći izmešu petka i subote Čile u Peru su odigrali nerešeno, bez golova. Ovo prvi njihov međusobni zvanični duel posle 45 godina da je završen bez pogodaka.

Utakmica je bila oprezna i borbena, sa malo prilika. Najbolju priliku propustio je Aleksis Sančez u 16. minutu, a ovaj promašaj skupo bi mogao da košta njegov tim, pošto je u Grupi sa Argentinom i Kanadom, što znači da će jedna od ove dve reprezentacije verovatno završiti takmičenje već u grupnoj fazi.

Sa druge strane, Peru je bio bezopasan tokom većeg dela meča, ali je pred kraj prvog poluvremena Migel Arauho uputio prvi udarac u okvir gola, koji je Klaudio Bravo uspešno odbranio.

U drugom poluvremenu, Peru je bio opasniji. Đanluka Lapadula je imao dve dobre šanse, ali nije uspeo da zatrese mrežu. U 34. minutu je iz voleja šutirao, ali je Bravo odbranio i sačuvao mrežu netaknutom.

DO kraja, ništa se nije menjalo kada je reč o rezultatu, pa su ekipe podelile bodove.

Zanimljivo, oba tima su na tri od poslednja četiri turnira stizala do polufinala, ali sada se nalaze u teškoj grupi i ostaje da se vidi ko će i na koji način uspeti da se probije u nastavak takmičenja.

Argentina je nakon pobede nad Kanadom ostala usamljena na čelu grupe sa tri boda, dok su Čile i Peru osvojili po jedan bod. Kanada je bez bodova.

Kopa Amerika - 1. kolo, Grupa A:

Petak: Argentina - Kanada 2:0

Subota: Peru - Čile 0:0

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA