Vreme čitanja: oko 1 min.

Mesi je apsolutni rekorder Kopa Amerika: Argentina pobedom krenula u odbranu trofeja

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lionel Mesi, i družina tako su trijumfalno započeli pohod na odbranu ovog prestižnog trofeja, koji su 2021. godine osvojili u Brazilu, pobedom nad pomenutom selekcijom sa minimalnih 1:0

  • 0
Argentina - Kanada Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Argentine savladala je selekciju Kanade sa 2:0, u prvom kolu novog izdanja Kopa Amerika.

Lionel Mesi, i družina tako su trijumfalno započeli pohod na odbranu ovog prestižnog trofeja, koji su 2021. godine osvojili u Brazilu, pobedom nad pomenutom selekcijom sa minimalnih 1:0.

Ono što je posebno zanimljivo, jeste da je Lionel Mesi odigrao svoj 35. meč u karijeri na Kopa Amerika, čime je postao apsolutni rekorder, a uz to, treba istaći i da je nastupio na čak sedam pomenutih turnira.

Takođe, zanimljivo je što će Mesi 24. juna napuniti 37 godina, a svojim partijama pokazuje iz meča u meč da su godine samo broj.

Što se utakmice tiče, bili su Argentinci bolji rival na terenu tokom većeg dela susreta, a oba pogotka viđena su u drugom poluvremenu.

Igrao se 49. minut, kada su Argentinci došli do prednosti, i to preko Hulijana Alvareza. Nakon sjajnog dodavanja za Aleksa MekAlistera u kazneni prostor, on je samo toliko dotakao loptu da je prosledi do Alvareza koji je utrčavao, i kojem nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

Pretili su "Gaučosi" u još nekoliko navrata, imao je i Mesi zaista obećavajući zicer, ali nije uspeo da zatrese mrežu, a onda, u samom finišu susreta, plavo-beli su stavili tačku na pobedu.

Desilo se to u 88. minutu, posle jedne odlične kontre Argentine, kada je Leo Mesi poslao sjajan pas u prostor za Lautara Martineza, koji je utrčao i iz prve poslao loptu po zemlji u mrežu.

Argentina je tako došla do prva tri boda u grupi A, gde je osim Kanade, smeštena sa Peruom i Čileom, koji tek treba da igraju svoj meč.

U narednom kolu, Argentina će 26. juna igrati protiv Čilea.

(Telegraf.rs)

Video: Stotine Argentinaca na nogama: Mesi i družina stigli kući posle osvojenog Mundijala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA