Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo! Partizan doveo štopera iz Turske, Mujakić stiže među crno-bele

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fudbaler stiže na insistiranje trenera Aleksandra Stanojevića, koji ga poznaje iz tamošnje Super lige

  • 4
Nihad Mujakić Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Defanzivac turskog Ankaragučua - Nihad Mujakić (26), novo je pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku. Štoper turskog kluba i selekcije Bosne i Hercegovine, stiže na insistiranje trenera Aleksandra Stanojevića, koji ga vrlo dobro poznaje iz perioda kada je sa klupe predvodio Konjuspor i inicirao je na angažovanju fudbalera čim je preuzeo crno-bele.

Partizan će za Mujakića isplatiti obeštećenje od 850.000 evra u dve rate, kao i 20 odsto procenata od prodaje defanzivca u budućnosti.

Mujakić je zapravo samo jedan od nagoveštaja rekonstrukcije odbrane Partizana, o kojoj smo već pisali. Prvi korak je bio dogovor sa Svetozarom Markovićem o nastavku saradnje, posle čega se ubrzo krenulo i sa realizacijom transfera fudbalera Ankaragučua.

Nije bilo jednostavno, jer je fudbalera iz BiH vezivao ugovor sa turskim klubom, kao i činjenica da je, pored Partizana, imao još nekoliko ponuda da ostane u istoj zemlju, u boljim klubovima, a i privatno je i te kako imao motiva da ne menja sredinu. Početna cifra koju je Ankaraguču tražio za svog fudbalera je iznosila 1.500.000 evra i od toga čelnici nisu dugo odstupali, ali je sam igrač "pogurao" transfer odbijajući svaku drugu opciju, sem dolaska u Beograd.

Radi se inače o fudbaleru koji je izuzetno brz za poziciju koja mu je primarna, te ga treneri često goriste kao levog beka ili levog štopera u sistemu sa tri igrača u poslednjoj liniji. Bolje se služi levom nogom, na čemu je Stanojević posebno i insistirao, jer posle odlaska Siniše Saničanina crno-beli praktično nemaju takvu opciju u odbrani.

Mujakić je pre Ankaragučua branio boje Sarajeva, u kome je ponikao, Kortrajka, Hajduka iz Splita i Beverena, standardni je član A selekcije Bosne i Hercegovine.

Pored Mujakića i Markovića, Partizan će u novoj sezoni na raspolaganju imati još i mlade Bojana Kovačevića i Nikolu Miličića, no, nije isključeno da se kasnije u prelaznom roku angažuje još neko zvučnije ime.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Tadić posle epskog remija sa Slovenijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    20. jun 2024 | 23:04

    Имао понуде да пређе у боље клубове у Турској, приватно је итекако имао мотива да не мења средину, а онда сам инсистирао да иде у Партизан??? Па ту је баш неред и у мислима, и у емоцијама.

  • Bushner

    21. jun 2024 | 07:34

    Mujakic I Jovanovic, za sada dosli, bravo, dobri i brzi igraci, pojacanja !

  • ekipa

    21. jun 2024 | 03:13

    u turskoj ispala u drugu ligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA