≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan od danas u Sloveniji: Stanojević poveo 36 igrača, svima prilika da se nametnu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle osam dana rada u Termama Čatež kadar će biti značajno skraćen, a u međuvremenu se očekuju i pojačanja i odlasci

  • 2
FK Partizan Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana, predvođeni novim (starim) trenerom Aleksandrom Stanojevićem, danas putuju na prvu fazu priprema u Sloveniju, gde će boraviti do 28. juna. Rad u Termama Čatež stručni štab će iskoristiti da na delu vidi sve raspoložive igrače, odnosno da izvrši dobar deo selekcije tima koji će u narednoj sezoni nositi crno-bele.

Stanojević je na put poveo čak 36 fudbalera, uz nekolicinu momaka iz omladinske škole, jer je želeo da bude korektan prema svima i da mogućnost fudbalerima da se kroz treninge eventualno nametnu. U Beogradu je, pisali smo već, ostao samo mladi Bogdan Mirčetić, koji je prosleđen na pozajmicu u Radnički 1923, a ekipi će se naknadno priključiti Gajas Zahid, Bibars Natho i Kcander Severina, kojima je omogućen nešto duži odmor.

Među putnicima je i centralni defanzivac Natan De Medina, koji u protekloj sezoni nije upisao debi u Superligi Srbije i bilo je planirano da napusti klub iz Humske. Međutim, Stanojević je doneo odluku da Belgijanac ipak bude uz tim i pokaže šta zna. Pogotovo zbog činjenice da je poslednja linija tima posebno pod lupom i da se u tom delu tima očekuju značajnije promene.

Sa druge strane, s obzirom na činjenicu da jetržište gotovo paralisano zbog Evropskog prvenstva u Nemačkoj, Partizan je do sada angažovao samo napadača Đorđa Jovanovića, pozajmljenog iz švajcarskog Bazela, a klub intenzivno radi na dovođenju još nekoliko pojačanja na kritičnim pozicijama levog beka, gde crno-beli, sem Nikole Antića, nemaju rešenje, potom štopera i zadnjeg veznog fudbalera.

Kako se očekuju izlazni transferi, ta brojka pojačanja će tokom prelaznog roka porasti i prošitriti se na još neke ofanzivnije pozicije, a takođe nije isključeno da i sam Stanojević "precrta" neke od igrača iz aktuelnog kadra i posegne za dodatnom selekcijom. Takođe, dobar deo mladih igrača iz omladinske škole će posle priprema ili biti vraćen u svoje selekcije ili prosleđen na pozajmice.

Pred Moskvu prvi filter

Kako bilo, u ovom momentu trener će "na oku" imati 36 fudbalera, osam dana rada i dva kontrolna meča sa slovenačkom ekipom Bravo i Borcem iz Banjaluke (26. i 27. juna) da vidi čime raspolaže i donese važne odluke pred turnir u Moskvi, na kome će Partizan odmeriti snage sa Dinamom i CSKA, odnosno Lokomotivom koaj će, po svoj prilici, biti generalna proba pred početak nove sezone.

Na spisku putnika u Sloveniju se nalaze: golmani - Jovanović, N.Stevanović, Krunić, V. Stevanović; defanzivci - Živković, Filipović, Stojković, Roganović, Petrović, Kovačević, Miličić, Simić, Marković, Medina, Antić; vezni igrači - Šćekić, Ugrešić, D. Janković, Stjepanović, Kanute, Ovusu, Severina, Kalulu, Jevremović, Goh, A. Janković, Trifunović, Petković, Natho, Zahid; napadači - Saldanja, Nikolić, Baždar, Đ. Jovanović i D. Jovanović.

(Telegraf.rs)

Video: Slovenci razvili zastavu "Trst je naš" u centru Minhena, porazgovarali smo sa njima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luks1

    20. jun 2024 | 08:44

    Kod toliko lepih sportskih destinacija kod nas,nasi klubovi biraju druge drzave A mogli bi u Srbiji ili Srpskoj naci takvih i jos boljih mesta sa istim ili boljim uslovima Ne, oni idu sto dalje od Srbije,trose nemilice A posle nece imati za vodu i struju O porezu da ne pricamo

  • Pfc

    20. jun 2024 | 08:46

    Šamroktizam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA