Visok let Orlova: Srbija rezultatski deklasirala Švedsku i "pokvarila" Ibrin oproštaj

 
L. I.
L. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 6 min.

Rajković bravurama sačuvao mrežu našeg tima

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Švedsku u okviru poslednjeg pripremnog meča pred odlazak na EURO. Orlovi su u Štokholmu pobedili domaćina rezultatom 3:0, a golove za naš tim postigli su Milinković-Savić u 19. Aleksandar Mitrović u 62. i Dušan Tadić u 70. minutu.

Izabranici Dragana Stojkovića su u prethodnom meču poraženi od Austrije, a sada su izvojevali pobedu protiv skandinavske selekcije što će im prilično značiti na polju samopouzdanja pred start prvenstva Starog kontinenta.

Već na samom startu meča, tačnije u 3. minutu domaćin je mogao do gola. Tečan napad po desnoj strani, lopta je ubačena u kazneni prostor, ali je Elanga nije zahvatio kako je želeo i šansa odlazi u nepovrat.

Orlovi su se do 19. minuta branili, a onda iz prve prave prilike poveli.

Živković je prihvatio loptu na desnoj strani, poslao odličan centaršut u kazneni prostor, a Sergej Milinković - Savić je iz neposredne blizine glavom zatresao mrežu Olsena.

Samo minut kasnije mogla je Srbija da duplira prednost. Ovoga puta je Mladenović uputio centaršut, ali Vlahović nije najbolje šutirao.

Švedska je tokom prvog poluvremena imala terensku inicijativu, a do izjednačenja je mogla u 38. minutu. Dobro je prošao Elanga po levoj strani, zaobišao Nemanju Stojića i šutirao, ali je Rajković zaustavio ovaj pokušaj.

Valja napomenuti da su u finišu prvog dela žute kartone posle grubih prekršaja na Dejanu Kuluševskom zaradili Saša Lukić i Strahinja Pavlović, dok je javnu opomenu zbog prigovora zaradio Nikola Milenković.

Stojković je u drugom poluvremenu u igru uveo Gudelja umesto Lukića, dok je Tomason iz igre izveo Elijasona i Nilsena, a ubacio Larsona i Isaka

Već na startu drugog dela domaći su zapretili preko Elange koji je šutirao sa nekih 20 metara, ali je Rajković bio dobro postavljen i odbranio mu šut. U narednom napadu pokušao je i Kuluševski, međutim Pavlović je uklizao u poslednjem trenutku i sprečio siguran pogodak.

Švedska je još jednom zapretila preko Isaka, međutim Rajković je ponovo bio na mestu i nogom zaustavio šut.

I kako to u fudbalu obično biva - usledila je kazna. Igrao se 61. minut kada je Vlahović prihvatio loptu na sredini terena, odložio je na stranu ka Mladenoviću, ovaj iz prve pronašao Mitrovića u srcu šesnaesterca, a najbolji strelac našeg tima klizećim startom smešta loptu u mrežu.

Mogli su Orlovi do trećeg gola u 69. minutu kada je Tadić poslao pas u prostor za Vlahovića, ovaj obišao golmana ali je u nastavku akcije prebacio okvir gola.

Samo minut kasnije Srbija stiže do trećeg gola. Kostić se stuštio ka kaznenom prostoru i pokušao da uputi udarac, a posle dva odbitka lopta je stigla do Tadića koji je iz voleja pogodio rašlje.

Stojković je u nastavku susreta pružio šansu Birmančeviću, Joviću i Samardžiću.

Do kraja susreta Rajković je još jednom fenomenalno reagovao. Golman Majorke je bravurama u 81. i 83. minutu potvrdio svoje odlično izdanje i sačuvao mrežu našeg tima na ovom meču.

Podsećanja radi, Evropsko prvenstvo startuje 14. juna, a Srbija je u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Orlovi prvu utakmicu igraju 16. juna protiv Engleske.

TOK MEČA

ŠVEDSKA - SRBIJA 0:3 (Sergej Milinković-Savić 19. minut, Aleksandar Mitrović 61. minut, Dušan Tadić 70.)

II POLUVREME

90. minut - Igraće se još tri minuta.

81. minut - Ponovo je Rajković na visini zadatka. Ovoga puta je zaustavio udarac Holma.

76. minut - Samo što je ušao u igru, mogao je da zatrese mrežu. Birmančević je šutirao ali je lopta prozujala pored stative.

71. minut - U igri su Veljko Birmančević i Luka Jović.

70. minut - Goooooool! Srbija gazi rivala u ovim trenucima. Odbijala se lopta u kaznenom prostoru, pokušao je Vlahović, lopta se odbila na nogu Tadiću koji je iz voleja pogodio rašlje!

69. minut - Stopostotna šansa za Srbiju. Oduzeo je Tadić loptu na sredini terena, poslao odličan ka Vlahoviću koji je zaobišao golmana ali je šutirao preko gola

Švedska Srbija Foto: Nikola Anđić

66. minut - Probao je Tadić sa nekih 30-ak metara, ali golman Švedske bez problema interveniše

62. minut - Izmenu pravi Dragan Stojković. Izlaze asistent i strelac drugog gola - Mladenović i Mitrović, a na terenu su Kostić i Tadić.

61. minut - Gooooool! Srbija je duplirala prednost preko Aleksandra Mitrovića. Dobra akcija našeg tima. Vlahović je dodao loptu do Mladenovića, ovaj u srcu kaznenog prostora pronašao Mitrovića, a najbolji strelac naše selekcije klizećim startom šalje loptu u mrežu.

59. minut - Dobra šansa za Švedsku. Pokušao je Isak, ali je Rajković odlično reagovao, da bi u nastavku akcije Stojić otklonio opasnost.

Švedska Srbija Foto: Nikola Anđić

49. minut - Žuti karton u ekipi Švedske zaradio je Hien, pošto je sa leđa faulirao Mitrovića

47. minut - Još jedna šansa za Švedsku. Pokušao je Kuluševski, blokira Pavlović.

46. minut - Prete domaći u uvodnim trenucima drugog dela. Elanga se izborio za prostor i uputio udarac sa nekih 20 metara, ali Rajković brani.

46. minut - Izmena u našem timu. Umesto Lukića u igri je Nemanja Gudelj. menjaju i Šveđani. Tomason pravi dvostruku izmenu pa je na teren umesto Nilsena i Elijasona poslao Isaka i Larsona.

I POLUVREME

45+3. minut - Kraj prvog poluvremena.

45. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade. Žute kartone zaradili su Pavlović, Lukić i Milenković.

Švedska Srbija Foto: Nikola Anđić

44. minut - Pokušao je Kuluševski da pronađe nekog od saigrača u kaznenom prostoru, ali reaguje Rajković i hvata loptu.

38. minut - Dobra šansa za Švedsku. Prošao je Elanga po levoj strani, zaobišao Nemanju Stojića i šutirao, međutim Rajković je odličnom intervencijom sprečio pogodak.

36. minut - Centaršut Eliasona. Kombinovali su Nilsen i Kuluševski, ali je fudbaler Totenhema u osudnim trenucima traljavo šutirao.

34. minut - Posle jednog duela sa Mitrovićem Hiern je ostao na travi pa mu se ukazivala pomoć

29. minut - Bez uzbuđenja u ovim trenucima. Orlovi su prepustili Šveđanima sredinu terena.

Srbija - Švedska Foto: Profimedia

21. minut - Preti Švedska, ali defanzivna linija Srbije otklanja opasnost.

20. minut - Umalo 2:0! Zaigrala je Srbija ofanzivnije, Mladenović je uputio centaršut, a udarac Vlahovića odlazi malo preko gola.

19. minut - Goooooool! Srbija vodi! Prva prava akcija našeg tima i odmah pogodak. Povukao je Živković loptu na desnoj strani, poslao idealan centaršut kojim je pronašao Milinković-Savić, a fudbaler Al Hilala je iz neposredne blizine glavom zatresao mrežu

17. minut - Elijason centrira, pokušao je Nilson glavom, međutim lopta odlazi u gol aut

12. minut - Dobra šansa za Švedsku, ali Nilson nije očekivao loptu. Dosta sreće za naš tim.

9. minut - Za sada domaćin deluje opasnije. Srbija nikako ne uspeva da se oslobodi pritiska.

3. minut - Dobar napad Švedske po desnoj strani, lopta je proletela kroz kazneni prostor, ali je Elanga nije zahvatio kako je želeo. Dosta sreće za naš tim.

1. minut - Utakmica je počela.

Švedska - Srbija Foto: Telegraf.rs

- Reprezentativci Srbije izašli su na zagrevanje

SASTAVI

Švedska: Olsen - Kraft, Hien, Lindelef, Kajuste - Kuluševski, Saletros, Forsberg - Elijason, Nilson, Elanga.

Srbija: Rajković - Milenković, Stojić, Pavlović - Živković, Ilić, Lukić, Mladenović - SMS - Vlahović, Mitrović.

PRE MEČA

Ovaj duel biće lepa provera našoj selekciji pred daleko važnije utakmice, a nakon ovog meča od aktivnog igranja fudbala oprostiće se čuveni Zlatan Ibrahimović.

Srbija je pre ovog meča odigrala prijateljski duel sa Austrijom u Beču, gde je poražena rezultatom 2:1.

Duel između Švedske i Srbije na programu je od 18 časova, a direktan prenos možete gledati na kanalu RTS 1, kao i na Areni Premium 1.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf na treningu Švedske pred meč sa Srbijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raša

    8. jun 2024 | 19:36

    Naš je Rajko bolji od Bufona 🦾

  • Nešo

    8. jun 2024 | 19:11

    Sa dva centarfora igramo koji nisu za celo poluvreme uputili ni jedan udarac prema golu . Igramo staromodan nezanimljiv fudbal i muka nas je gledati...

  • Bez iznenadjenja

    8. jun 2024 | 19:15

    Sa ovom igrom nam je bolje da ni ne idemo na prvenstvo. Muka ih gledati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA