Srbija pala u Beču za 3 minuta: Loša uvertira Orlova za EURO, Piksi da preskoči eksperimente

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.

Naš tim pognute glave napušta Austriju, generalka zakazana za subotu u Stokholmu

Za Srbiju je, izgleda, svaki eksperiment put ka eksploziji i neuspešnom projetku! Kao da su svi crtani filmovi iz detinjstva, i te kultne scene sa garavim licima glavnih karaktera posle "mućkanja", slikovito objašnjavali bilo kakvu inovaciju Orlova u poslednjih godinu i po dana!

Tu pomenutu garež izabranici Dragana Stojkovića Piksija imali su previše na sebi već posle uvodnih 13 minuta prijateljskog meča protiv Austrije, kada je na semaforu Ernst Hapel stadiona stajalo 2:0 za domaćina. Na kraju je viđen poraz rezultatom 2:1 (2:1), uz gol Strahinje Pavlovića u 35. minutu - nakon što su Patrik Vimer i Kristof Baumgartner u 10. i 13. bili precizni za Austriju.

Eksperiment sa štoperima na poziciji beka, Uroš Spajić na desnoj i Strahinja Pavlović na levoj strani, te spuštanje Nemanje Gudelja u "četvrorku" sa Milošem Veljkovićem može da se podvede pod fijasko, pošto su Austrijanci maksimalno koristili prostor iza leđa srpskih fudbalera i za samo tri minuta su postigli dva gola.

Kristof Baumgartner je bio centralna figura domaćeg tima u tim trenucima. Najpre je u 10. minutu izbacio Patrika Vimera samog ispred Vanje Milinković-Savića, ovaj nije pogrešio, da bi u 13. i sam tresao mrežu Orlova - 2:0.

Taj drugi pogodak je klasičan primer svih onih izjava fudbalera da nije odbrana nikad sama kriva i da sve kreće od napada, jer je upravo Dušan Vlahović izgubljenom loptom na sredini terena pomogao Austriji, usledio je mat u tri poteza i slavlje Baumgartnera.

Verovatno je i sam Stojković shvatio da je pogrešio u postavci, uz međuvremenu je reagovao i vratio trojicu štopera u liniju. Tačnije, vratio je Gudelja u sredinu i ojačao vezni red i Srbija je konačno došla do daha.

Neposredno psole ta dva gola videli smo i najbolju priliku za Orlove, kada je Dušan Tadić imao zicer. Sam na 11 metara, gađao je donji desni ugao rivala i tukao je tik pored gola.

Austrijanci su u 33. minutu ptitisnuli poslednju linije srpskog tima, uzeli su loptu i dali gol, ali je Vimer bio u debelom ofsajdu. Kratko je trajalo slavlje domaćina. Najpre zbog poništeng gola, zatim i zbog primljenog na drugoj strani.

Igrao se 35. minut, Tadić je centrirao sa leve strane, Spajić je skočio i pogodio jednu stativu, a Pavlović je uz pomoć druge, posle dobitka, ubacio loptu u mrežu - 2:1.

Nemanja Maksmimović se povredio u finišu prvog poluvremena, bio je to žestok sudar sa Griličom i obojica su morali napolje. Ivan Ilić je ušao i bio je taj igrač koji je pomagao defanzivcima Srbije, da bi Stojković na poluvremenu zaigrao sa dvojicom napadača. Aleksandar Mitrović je zamenio Tadića, dok je Nikola Milenković ušao u igru umesto Spajića.

Da bi prekidi mogli da budu specijalno oružje Srbije na EP videli smo i u 54. minutu kada je Sergej tukao glavom iznad prečke, i to posle trećeg uzastopnog kornera.

Ulaskom Birmančevića Srbija je malo živnula, te ostaje dilema da li su orlovi oštećeni za penal u 64. minutu baš posle faula nad ovim igračem. Potom je Pavlović pokazao kvalitet, kada je u 67. zaustavio kontranapad domaćeg tima četiri na dva. Zajedno sa Veljkovićem bio je hladne glave i sprečio je domaćina da reši meč.

Fudbal Austrija Srbija prijateljska utakmica Foto: Tanjug/AP

Menjao je Piksi i dalje, Jović i Lukić su se našli na terenu (prethodno i Samardžić), da bi i Vanja Milinković- Savić u u 77. spasio svoju mrežu tako što je izašao na 12-13 metara od gola i nogama oduzeo loptu prilikom driblinga jednog igrača domaćeg tima.

Srbija je, inače, u tim trenucima bila bolji rival na terenu - iako je Austija imala konkretnije prilike posle kontranapada. Međutim, rezultat se do kraja nije menjao i ostao je onaj iz sredine prvog poluvremena...

Srbija će naredni prijateljski meč, odnosno generalku pred EP, odigrati 8. juna u Stokholmu protiv Švedske. EURO je na programu od 14. juna, a Orlovi će igrati sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

AUSTRIJA - SRBIJA 2:1 (2:1)

(Vimer 10, Baumgartner 13 - Pavlović 35)

Austrija: Penc, Veber (Lajnhart 61), Danso (Kverfild 72), Poš, Zajvald, Grilič (Lajmer 43), Vimer, Baumgartner (Grul 62), Pras, Šmid (Viman 62), Arnautović (Gregorišč 46).

Srbija: V. Milinković - Savić, Veljković, Spajić (Milenković 46), Pavlović, Gaćinović (Birmančević 64), Živković, Maksimović (Ilić 43), Gudelj (Samardžić 64), S. Milinković - Savić (Lukić 75), Tadić (Mitrović 46), Vlahović (Jović 75).

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸

    4. jun 2024 | 20:19

    Moraju li braća M. S. u svakoj pa i prijateljskoj... Kao i Gudelj koji je povređen 360 dana u godini

  • Tesla

    4. jun 2024 | 22:24

    Jedini igrac koji zasluzuje naziv reprezentativac je strahinja pavlovic

  • Vučko

    4. jun 2024 | 21:00

    Strava i užas...najblaže rečeno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA