Vreme čitanja: oko 2 min.

Pregovarao sa Zvezdom, FIFA mu nije dala da nastupa za Srbiju, sada potpisuje ugovor karijere i igraće LŠ

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliki transfer Vladana Kovačevića

  • 0
Vladan Kovačević, Sofija Đukić Printskrin: Instagram/sofija13v

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladan Kovačević nalazi se na korak od potpisa ugovora sa portugalskom Sporingom, pošto tamošnji mediji javljaju da je prešao lekarske preglede!

Kovačević je prošlog leta bio povezivan sa Crvenom zvezdom, imao je razgovore sa čelnicima kluba, ali je u međuvremenu ostao u Rakovu.

Poljski klub će za Kovačevića dobiti 4,8 miliona, plus 1,2 kroz određene bonuse i 10 odsto od natredne prodaje dok će otupna klauzula biti 60 miliona evra. Ugovor će biti potpisan na šest godina.

- Imao sam priliku da razgovaram sa ljudima iz Crvene zvezde. Posle tog razgovora, ništa više. Da li bi Zvezda bila za mene prava opcija? Ja bih pristao da idem u Zvezdu, jer će igrati Ligu šampiona. Zvezda je Zvezda, njen poziv uvek prija, ali posle prvog razgovora, ništa se više nije desilo - rekao je Kovačević prošlog leta.

Budući golman Sportinga je početkom 2023. godine trebalo da debituje za reprezentaciju Srbije, dao je reč Draganu Stojkoviću Piksiju, ali FIFA mu nije dozvolila zbog problema sa papirima. Zapravo, da bi bio na spisku, prema FIFA pravilnicima, igrač mora da ima pasoš i državljanstvo zemlje pre nego što dobije poziv, a to očigledno nije bio slučaj sa Kovačevićem.

Piksi je rekao da bi Kovačević bio na spisku da nije bilo tog problema sa pasošem.

- Nije pitanje volje i želje, problem je tehničke prirode, ta papirologija. Da budem jasniji, radi se o datumu kada je on dobio i da li je dobio srpski pasoš. Jer ako zovete igrača, bez obzira što je Srbin i ima prava po svim regulativima, ako nema pasoš od nekog datuma, a onda ga dobije danas, onda ne može. Mislim da je to problem. Nisam išao da proveravam da li ima ili nema, ako reše to on će debitovati, on je izvanredan golman, moja želja je bila da bude deo tima, ali procedura je takva. Datum izdavanja pasoša i kada ste imali državljanstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA