Piksijev spisak za EURO ima samo jednu dilemu, ne i materijal za teorije zavere

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Kako vi gledate na ovu odluku selektora Stojkovića koga da povede u Nemačku?

Iskreno, spisak koji je Dragan Stojković Piksi objavio za Evropsko prvenstvo i ne bi trebalo da predstavlja neko iznenađenje s obzirom na to da se ovakav donekle i očekivao!

Otpali su uglavnom igrači iz Superlige Srbije koji su svojim partijama ove sezone zaslužili da se nađu na tom širem, mada za većinu vreme radi i tek bi trebalo da predstavljaju budućnost srpskog fudbala. S druge strane, golman Partizana Aleksandar Jovanović nije imao sreće s obzirom na to ko mu je bio konkurencija.

Možda je malo iznenađenje to što je štoper TSC-a Nemanja Stojić našao svoje mesto među putnicima u Nemačku, i to je jedina dilema kada je u pitanju ovaj Piksijev spisak. Ne toliko zbog samog Stojića, koliko zbog, u ovom slučaju, ispadanja Strahinje Erakovića sa istog.

Stojić je iza sebe imao odličnu sezonu, sa TSC-om je obezbedio novu evropsku jesen i očekuje se da ovog leta pređe u Crvenu zvezdu. S druge strane, Eraković je ipak bio prvak Rusije sa Zenitom i bio je standardan član prve postave. Propustio je samo dve utakmice u tamošnjoj Premijer ligi: jednu zbog povrede, drugu zbog kartona!

Fudbal Srbija Rusija Foto: Tanjug/AP

Bio je u sastavu Orlova prilikom poslednjem okupljanja, igrao je protiv Rusije svih 90 minuta i ušao je u igru u finišu meča protiv Kipra, a ono što je Erakovićeva prednost jeste i ta pozicija desnog beka koju može da pokrije. Dakle, samo je nekadašnji štoper Crvene zvezde upitan kada je u pitanju dilema oko spiska.

Nemanja Radonjić baš i nije, iako su mnogi očekivali da će se naći u sastavu. Međutim, iza sebe ima sezonu za zaborav. Najpre jesen u Torinu, zatim i proleće u Majorci. Otišao je u Španiju baš zbog toga kako bi se našao na spisku za EP. Odigrao je 14 utakmica u svim takmičenjima u Španiji, bez učinka, a uglavnom je na teren ulazio sa klupe. Na kraju, rekao je da neće igrati za Orlove dok je Piksi na klupi.

Fudbal Svetsko prvenstvo SP Katar Srbija - Švajcarska Nemanja Radonjić Foto: Tanjug/AP

Izostanak Radonjića može da se okarakteriše kao malo iznenađenje, ali pitanje je onda koga bi Piksi onda morao da precrta?! Veljko Birmančević je u sjajnoj formi, osvojio je duplu krunu sa Spartom i zaslužio je da se nađe ispred Radonjića, dok je i Mijat Gaćinović bio standardan u AEK-u.

Jan Karlo Simić, Matija Gluščević, Samed Baždar, Mihajlo Ivanović, Aleksandar Ćirković... Njihovo vreme tek dolazi. Saša Zdjelar nije imao šansu zbog velike "gužve u venom redu", dok je ista situacija i sa Jovanovićem kog smo već pomenuli.

Sve u svemu, Piksijev spisak ne bi trebalo da podgreva nikakve teorije zavere...

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    28. maj 2024 | 10:21

    Gudelj ne zaslužuje ni da je na širem spisku a kamoli finalnom. Članak ga nekako prećutao

  • Siki

    28. maj 2024 | 10:39

    Nikad slabiju reprezentaciju nismo imali sa tendencijom na još veću propast jer smo to jest jedan čovek uništio domaću ligu i klubove gde su se trebali razvijati neki novi reprezentativci ali lični interesi su preovladali i toliko pustilo korenje da našem fudbalu nema spasa.

  • Laufer

    28. maj 2024 | 10:07

    Eraković je morao da ide jer je redovan.. Sto se tiče Jovanovića ne može pored Petrovića, za klasu je bolji od svih trenutnih, Jan Carlo je bolji i od Milenkovića i od Pavlovića..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA