≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je stadion na kojem će Zvezda i Voša igrati za trofej Kupa Srbije: Fudbalska "lepotica" čeka velike rivale

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nema sumnje da će svi uživati sutra na novoizgrađenom stadionu "Lagator"

  • 19

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine će se u utorak od 20.15 časova u Loznici na novoizgrađenom i zaista prelepom zdanju stadiona "Lagator" boriti za trofej Kupa Srbije u fudbalu. Obavljaju se završne pripreme za sutrašnji meč na kojem će biti prisutan ogroman broj navijača i jedne i druge ekipe.

Crveno-beli su do sada osvojili šest Kupova Srbije od osamostaljenja, a pre toga su devet puta uzimali Kup Srbije i Crne Gore, dok su 12 puta bili šampioni Kupa Jugoslavije.

Sa druge strane, Vojvodina je do sada bila dva puta šampion Kupa Srbije od 2006. godine, dok je uz to četiri puta bila finalista. Pre toga nije uspevala da dođe do pehara Kupa Srbije i Crne Gore i Kupa Jugoslavije.

Ipak, ono što definitivno privlači pažnju za sutrašnji meč, osim samih rivala, jeste i stadion na kojem će se ovaj duel odigrati. Ovo će zapravo biti i pravi test i prvi "veliki" meč koji će se odigrati na "Lagatoru" u Loznici.

Stadion "Lagator" može da primi više od 8.000 ljudi, finale Kupa Srbije je prvi test

Zanimljivo je da je sam stadion izgrađen na zemlji koja je nekada pripadala Vuku Stefanoviću Karadžiću, reformatoru srpskog jezika, a koju su kasnije nasleđivali njegovi potomci sve dok na kraju ovaj prostor nije završio u posedu grada Loznice.

Pored toga, stadion nosi ime "Lagator" koje vuče turske korene, a reč se odnosi na vojnu terminologiju iz doba Osmanskog carstva. Reč je o zapovedniku vojnog odreda, a sigurno je da niko ne bi "na prvu" pomislio da je baš to značenje imena stadiona u Loznici.

Stadion može da primi tačno 8.030 gledalaca, a tribine su sagrađene na dva nivoa i stolice su montirane po engleskom sistemu sa različitim dezenima plave boje. Na zapadnoj tribini nalaze se svečane lože u kojima se nalaze kožne stolice, a odakle se vidi pogled na čitav stadion.

Travnata podloga je hibridna, agregat je tu u slučaju da nestane električne energije

Od ostalih stvari, vredi istaći da stadion ima čak osam liftova, a travnati tepih je hibridni, odnosno kombinacija je prirodne i veštačke trave. Dužine je 105 i širine 72 metra. Prostor oko terena je napravljen kompletno od veštačke trave. U zimskim uslovima, postoji i grejanje, dok su na tribinama postavljene 24 reporterske kućice, što je prava novina koja će olakšati "život" fotoreporterima, snimateljima i novinarima.

Stadion ima ukupno 12 ulaza sa savremenim sistemima za očitavanje karata, a postavljena su i dva velika digitalna "LED" semafora. Na čitavom krovu se nalaze i reflektori, a postoji i agregat koji bi odmah počeo da radi u slučaju nestanka struje i bio bi dovoljan da se jedna utakmica privede kraju bez ikakvih problema.

Sve je građeno po najvišim evropskim standardima i svi će bez ikakve sumnje sutra moći da uživaju u stadionu "Lagator", kako pored malih ekrana, tako i oni koji će se naći na njemu.

(Telegraf.rs)

Video: Vladan Milojević uoči meča finala Kupa Srbije protiv ekipe Vojvodine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • He

    20. maj 2024 | 21:20

    Ovakvi stadioni su u 5 Englejskoj ligi a kod nas senzacija

  • Slobinator

    20. maj 2024 | 20:49

    Ok.izgleda stvarno lepo,ali to je svega 8000 mesta ,dva i po puta manje nego recimo arena.drugo šta će uopšte stadion gradu koji nema konkurentan svoj fudbalski klub niti navijače.pogledajte englesku ili recimo holandiju.tamo svaki klub ima ogroman broj pristalica.tako je recimo bilo i u staroj jugoslaviji.sada je u srbiji jedno 60 posto navijača zvezde,jedno 39 posto partizana i 1 posto svih ostalih.živim ovde blizu banovog brda.trenutno peti klub u srbiji čukarički nema svoje pristalice.tako je verovatno i sa voždovcem i velikom većinom drugih klubova

  • ninoslav

    20. maj 2024 | 21:08

    To braco.Zelim fini fudbal u nasoj Srbiji bez jugoslovenskih kmekavac.Neka bude praznik fudbala i bolji Srpski tim osvoji kup🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA