Ples Kneževića i Kataija za ubedljivu pobedu Zvezde: Dva gola Sremčevića, šampion završio meč sa 9 bonusa

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 8

Crveno-beli sa 4:0 savladali Napredak u Kruševcu, istovremeno sačuvali ekipu za finale Kupa

Uz čak sedmoricu bonus igrača na terenu od starta utakmice, sa postavom koja je verovatno prvi i poslednji put igrala zajedno, fudbaleri Crvene zvezde promarširali su kroz Kruševac i pobedom se oprostili od gostujućih terena u Srbiji za ovu sezonu - 4:0 (3:0)!

Strelci za crveno-bele bili su Nikola Knežević u 5. minutu, Uroš Sremčević u 42. i 68. i Aleksandar Katai u 45. minutu.

Ono što je za Vladana Milojevića svakako najbitnije jeste to da je sačuvao i odmorio okosnicu ekipe za utorak, kada crveno-beli igraju finale Kupa sa Vojvodinom. S druge strane, Novosađani su iza sebe ostavili težak meč u Kragujevcu, u kom su morali da igraju sa svim raspoloživim sredstvima.

Zvezda je ranijim osvajanjem šampionske titule stvorila sebi luksuz da sa mlađim igračima završava kraj sezone u Superligi, a od iskusnijih meč su počeli samo Nemanja Milunović, Gelor Kanga, Žan Filip Kraso i Aleksandar Katai.

Upravo se Kataiju i te kako igrao fudbal ove večere, što automatski znači da su protivnici u velikom problemu. Uz sjajnog Nikolu Kneževića, strelca jednog gola i dvostrukog asistenta, Zvezdin Magiko je taj koji je takođe upisao gol i dve asistencije. Njih dvojica su, bukvalno, plesali po terenu, što je obilato iskoristio i dvostruki strelac Uroš Sremčević.

Video: Zvezdina kanonada u Kruševcu: Pogledajte najbolje poteze i tri gola crveno-belih za poluvreme

Već u 5. minutu Katai je imao zicer koji je mladi golman Savić nekako izbacio u korner. Samo tri minuta kasnije spojio je sa golom Kneževića koji isti nije slavio - 1:0. Razlog - svojevremeno je nosio dres Kruševljana.

Katai je pretio Saviću još dva ili tri puta u prvih 45 minuta. Uspevao je ovaj nekako da zaustavi te udarce, dok u 46. nije mogao ništa. Sjajno je Knežević tada uposlio Kataija, zaspao je igrač Napretka Stanojlović, a "desetka" crveno-belih je obišao golmana i pogodio za 3:0.

Malo pre tog Kataijevog pogotka svoj prvenac je upisao i mladi Uroš Sremčević. Igrao se 42. minut kada je Knežević centrirao, neko od igrača domaćeg tima je taman toliko zakačio loptu da ova dođe do Zvezdinog napadača kom nije bilo teško da pogodi - 2:0.

Kada je u pitanju Napredak, oni su svoju jedinu priliku u prvom poluvremenu imali preko Bastajića. Sve je odlično uradio u 32. minutu, napravio je dva driblinga i namestio se na desnu nogu, ali je to bio prelak udarac za mladog Ivana Gutešu.

Guteša je, inače, debitovao za Zvezdu u zvaničnim utakmicama. Zimus je priključen iz Grafičara, branio je protiv Zenita u prijateljskom meču, dok je u tri navrata sedeo na klupi.

Lazar Nikolić, Kosta Nedeljković i Nikola Mituljikić su dobili priliku na isteku sat vremena igre. Napolje su izašli Kanga, Kraso i Mimović, što je značilo da je Zvezda u tim trenutku imala čak osam bonusa u timu. U međuvremenu je na teren kročio i Jovan Mituljikić umesto Kataija.

Zvezda je u 67. minutu imala odličnu priliku da postigne i četvrti gol. Knežević je povukao kontranapad, našao Kataija na desnoj strani, ovaj servirao Sremčeviću koji je slabo šutirao. Međutim, iskupio se minut kasnije i glavom je, na dodavanje Kataija, glavom savladao Savića - 4:0.

Crveno-beli su dominirali i u ostatku utakmice, golova više nije bilo, a Zvezda će u poslednjem kolu dočekati Čukarički u situaciji kada je zakazana i proslava titule za 25. maj. Da li možda i duple krune, znaćemo u utorak veče kada se "spusti zavesa" i na takmičenje u Kupu.

FK NAPREDAK - FK CRVENA ZVEZDA 0:4 (0:3)

(Knežević 8, Sremčević 42, 68 Katai 45+1)

Napredak: Savić, Stevanović, Jović (Milenković 79), Stanojlović (Nenadović 60), Tomić, Bastajić, Miladinović, Marjanović, Sadiković, Majdevac, Mihajlović.

Crvena zvezda: Guteša, Mimović (Nedeljković 63), Điga, Milunović, Radojević, Kanga (Nikolić 63), Knežević, Šljivić, Kraso (N. Mituljikić 63), Katai (J. Mituljikić 71), Sremčević.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kodiaq

    16. maj 2024 | 20:47

    Evo javili se franjevci, vise ne prate fudbal a od nedelje prestaju da prate i kosarku. Svi prelaze na pracenje Esporta, u tome je buducnost😀

  • E

    16. maj 2024 | 18:31

    Baš vi igrate dobar fudbal i uopšte u Srbiji,tebe će sigurno da dodaju da gledaju.

  • BULBULDER

    16. maj 2024 | 19:43

    fudbal u srbiji danas je na nešto boljem nivou od beogradske zone iz 70-ih 80-ih godina prošlog veka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA