≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saša Ilić na raskrsnici: Rusi ga zovu da ih ostavi u Premijer ligi, on bi u Nižnji od leta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši fudbaler Partizana, a sada trener treba da odluči o svojoj sudbini

  • 6
Saša Ilić, FK Čukarički Foto: MN Press

Bori se Saša Ilić za opstanak u Grčkoj sa ekipom Atromitosa, deluje da će ga i izboriti, pošto na pet kola do kraja prvenstva ima +6 u odnosu na Kifisiju koja je prva ispod crte, a iz daleke Rusije stiže bogat poziv. Naime, Nižnji iz Novgoroda želi da već ovog momenta angažuje nekadašnjeg fudbalera Partizana, na četiri kola do kraja tamošnje Premijer lige.

Ruski klub nalazi se u jako teškoj poziciji posle niza od čak šest poraza, a poslednju pobedu u Premijer ligi Rusije, Nižnji je upisao sada već davnog 9. marta protiv Rubina u Kazanju.

Od tada je Nižnji redom gubio od Baltike, Krasnodara, Orenburga, Dinama i Lokomotive iz Moskve, kao i Ahmata iz Groznog. Loši rezultati imali su svoju cenu i klub se nalazi na tek 11. mestu sa 28 bodova, dva više od crvene zone.

U Nižnjem smatraju da je Ilić pravo rešenje da razmrda klub u završnici, gde ekipa ima još četiri jako teška meča. Prvo će dočekati Spartak iz Moksve u narednom kolu, zatim će na noge Sočiju (što je možda i najlakši meč, jer su rivali poslednji na tabeli), ali zatim dočekuju CSKA iz Moskve, te idu na noge Samari Krila Sovjetov.

Iako su ruski mediji pisali da je Ilić vrlo blizu, on za sada razmišlja o prelasku u Nižnji. Problem je momenat u kojem se klub nalazi i vrlo rado bi došao u klub od juna, kada bi počele pripreme za narednu sezonu.

On je dobio ponudu i od ekipe u kojoj trenutno radi, Atromitosa, da nastavi sa radom, ali Ilić ne želi da se zadrži ni u Grčkoj, tako da se nalazi na svojevrsnoj prekretnici.

Ostaje da se vidi koji će to biti naredni korak nekadašnjeg prvotimca Partizana, a to će izvesno biti poznato u danima koji dolaze.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako će izgledati Nacionalni fudbalski stadion: Pogledajte detaljan projekat

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA