Italijani zvanično prvi uradili nešto što niko do sada nije u Ligi šampiona

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Malo im fali da postanu i apsolutni rekorderi, ali tu su i Nemci

Nakon utakmica koje su sinoć odigrane u Ligi Evrope i Ligi konferencije, Italijani, odnosno Serija A je postala prva liga koja kroz ligu dati ukupno bar pet ekipa u Ligi šampiona!

Neće ovo biti prvi put da neka država ima pet predstavnika u eliti pošto su to na osnovu rezultata u Evropi već uspevali sebi da obezbede Englezi i Španci u nekim prethodnim godinama, ali bi mogli da budu prvi sa šest!

O ovoj mogućnosti smo već pisali, ali je sada nakon zvanične potvrde sve realnija! Posebno jer su u polufinale Lige Evrope ušli Roma i Atalanta, pa je vrlo moguće da vidimo i italijansko finale.

Kako su obe ekipe na pozicijama pet i šest u Seriji A, mogućnost da istorija bude dodatno pomerena raste. Tu ipak nisu sami Italijani, jer će najverovatnije i Nemci imati šansu da imaju makar pet.

Liga šampiona je proširena sa 32 na 36 ekipa, pa istu mogućnost kao "kalćo" imaju i ostale lige, a s obzirom na rezultate Nemaca u Ligi šampiona, gde će u polufinalu biti Bajern i Borusija Dortmund, treba očekivati uskoro slično dostignuće. I tu takođe, postoji mogućnost sa šest u slučaju da Borusija osvoji LŠ, što svakako ne bi odgovaralo Crvenoj zvezdi, o čemu smo već pisali.

Rasplet ćemo saznati ubrzo pošto se sezona približava kraju, ranije nego inače zbog Evropskog prvenstva.

(Telegraf.rs)

Video: "Izabrali ste pogrešno društvo": Nije samo jedna, već 8! Delije pokazala sve otete zastave Rome

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA