Veliki uspeh: Dečaci iz Srbije pokorili Milano i uzeli sva 3 mesta, mali "Kanga" pokazao da je naša budućnost

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 6

Na veoma zahtevnom turniru, dečaci su pokazali znanje

Srbija je odavno pokazala da je zemlja talenata, da je rasadnik dobrih košarkaša, odbojkaša, tenisera, pa čak i fudbalera. Nekako, ta poslednja nam najviše još odudara, međutim, čini se kao da i tu postoji budućnost, što su pokazali dečaci iz Olimpika na međunarodnom turniru u Milanu, gde su uzeli sva tri mesta po svojim generacijama, ali, pažnju je posebno privukao "mali Kanga", iliti Viktor Đurđević.

Naime, Milan je bio poprište jednog veoma zanimljivog, ali i jakog turnira, gde je učestvovalo preko 18 država, te više od 1.200 učesnika u tri starosne kategorije. To su bili dečači rođeni 2013. godine kao najstariji, a onda i oni 2014. te 2015.

Srbija je imala nekoliko predstavnika, a izuzetan rezultat su postigli dečaci iz Olimpika, koji su kroz generacije uspeli da dođu do svakog od tri mesta, dok je nekako najviše pažnje zavrednila i najstarija generacija, koju je predvodio upravo gorepomenuti Viktor Đurđević.

Ovi dečaci su osvojili drugo mesto, ali, pokazali su više od igre i pokazali su sav svoj raskošan talenat, te su tako i skrenuli pažnju na sebe, a pogotovo je to uradio "mali Kanga", kako ga saigrači zovu, s obzirom na to da je s brojem 10 na leđima komandovao sredinom, ali i igrom.

Iako ostaje žal za prvim mestom, Srbija može da bude ponosna.

Mali Kanga koji je budućnost srpskog fudbala - komandat sredine sa razornim udarcem

Dečaci iz Olimpika su uzeli učešće na turniru u Milanu, gde je bilo dosta ekipa raznih generacija, ali iz raznih zemalja, pa su tako na njemu igrala deca iz Švajcarske, Francuske, SAD-a, Švedske, Kipra, Grčke, Republike Irske...

Nekako, Srbija je uspela da postavi dosta dobre rezultate, s obzirom na to da je i Novante iz naše zemlje imao izuzetne rezultate. Pored mnogo talentovane dece, oko je nekako otišlo na riđeg dečaka iz Olimpika, mladog Viktora, koji nosi nadimak "Kanga", te svojim stilom igre podseća upravo na Gabonca iz redova Crvene zvezde.

Rođen 12. maja 2013. godine, mali Viktor je počeo da se bavi fudbalom još sa četiri godine u Olimpiku, te je od malih nogu počeo da igra sa starijim dečacima, te se brzo i postavio kao lider tima, te i zavrednio svoj nadimak.

Viktor je i na ovom turniru pokazao ono što ga krasi, a to su izuzetan pregled igre, smirenost u ključnim momentima, te je pokazao da izuzetno igra pod pritiskom, ali i da ima izuzetno razoran udarac za svoje godine, što ga krasi otkad je praktično i zagazio na travnatu površinu.

S obzirom na to kako igra, te kako se ponaša na teren, on je zaradio i dres s brojem 10 od svog tima, što samo govori o tome o kakvom talentu se radi. Kako se moglo načuti, već su se i neki veći klubovi raspitivali za njega, ali, odlučili su da ostane u Olimpiku, s kojim je već osvojio nebrojano mnogo trofeja i medalja.

Osim Kange, njegovi fudbalski idoli su i igrači poput Lionela Mesija, Džada Belingema, Rafaela Leaa, Ćavija Simonsa i Vinisijusa Žuniora.

Iako još mali, Viktor je poručio da je njegov san da zaigra za Crvenu zvezdu.

Više sa Viktorovih utakmica možete pogledati i u videu u nastavku teksta.

Video: Srpski fudbalski biser oduševio Evropu: Mali Viktor igra kao Mesi

(Telegraf.rs)

Video: Nole igrao fudbal na pesku sa dečacima iz Dubaija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BB

    5. april 2024 | 19:09

    Bravo Kanga!

  • CAVEAT EMPTOR

    5. april 2024 | 19:29

    samo što će mnogi od tih vršnjaka iz evrope za 10 godina igrati ozbiljan fudbal a neki od naših će biti druga liga a neki van fudbala

  • LG

    5. april 2024 | 22:05

    Gledao sam ovog malog na Rakovici ozbiljan talenat, vec je kompletan igrac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA