Sve o 172. večitom derbiju: Očekivani sastavi, šta kažu kladionice, gde je TV prenos...

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 24

Vreme je za najveću svetkovinu srpskog fudbala

Fudbaleri Crvene zvezde i Paritzana ove subote igraju svoj 172. prvenstveni derbi i nema sumnje da nas očekuje spektakl, pre svega što će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta!

Partizan je trenutno lider na tabeli sa 59 bodova, Zvezda ima jedan manje i zbog toga možda veći imperativ pobede kako bi pretekla komšije pred foto-finiš regularnog dela Superlige.

Zvezda, takođe, nije izgubila večiti derbi na svom stadionu od 2017. godine, dok pet godina nisu čak ni gol primili od Partizana.

Telegraf će biti na licu mesta u Ljutice Bogdana kada utakmica počne, a kao i uvek donosimo vam najzanimljivije detalje vezane za ovaj susret.

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Utakmica je na programu u sobitu od 17.00 časova, a TV prenos možete da gledati na kanalu Arena Sport Premijum 1.

Ko sudi?

Glavni sudija: Pavle Ilić.

Prvi pomoćnik: Uroš Stojković.

Drugi pomoćnik: Nikola Đorović

Četvrti sudija: Milan Stefanović.

VAR: Miloš Milanović.

AVAR: Momčilo Marković.

Očekivani sastavi

Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić, Stamenić, Kanga, Hvang, Bukari, Ivanić, Endijae.

Partizan: Jovanović, Stojković, Kovačević, Marković, Antić, Ovusu, Natho, Zahid, Kalulu, Goh, Saldanja.

Šta kažu kladionice?

Ako gledamo prognoze kladionica, nema sumnje da je Zvezda favorit. I to veliki. Kvota na keca je između 1.60 i 1.80, na remi od 3.70 do 3.90, dok je na trijumf Partizana u proseku oko 5.50.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju derbi?

Zvezda se nalazi na drugoj poziciji sa osvojenih 58 bodova i trenutno ima niz od četiri vezane pobede u ligi. Prolećni deo sezone su otvorili sa pobedom (2:1) nad Voždovcem na stadionu “Rajko Mitić”, zatim i protiv Novog Pazara u gostima sa 3:0. Takođe, pao je Čukarički (3:0) i TSC i prethodnom kolu (3:1).

Partizan je prvi na tabeli sa 59 bodova i takođe ima sve pobede na proleće. Najpre su savladali Javor na teškom gostovanju u Ivanjici (1:0), zatim je usledila goelada protiv IMT-a (5:2), još jedan težak trijumf u Surdulici (2:1) i poslendji protiv Železničarau Humskoj (3:1).

Cene karata

To je sada verovatno i najamnje bitno, jer je poznato da je stadion rasprodat, ali vredi pomenuti koliko su cene iznosile.

Sever – 600 dinara

Istok – 1000 dinara

Zapad – 1200 dinara

Tribina „Siniša Mihajlović“ – 2000 dinara

Reč trenera

Vladan Milojević (Crvena zvezda):

- Derbi odlučuju nijanse. Do sada se pokazalo da jedna lopta ili greška, “detalj praznog hoda”, minuti dekoncetracije mogu da odluče meč. Derbiji su čvrste i snažne utakmice, igraju se sa mnogo “žara”. Partizan je verovatno pripremio susret sa taktičkim zamislima, kao i mi. Videćemo da li će biti taktičkog nadmudrivanja. Derbi je nešto posebno i nije moguće precizno odrediti koji će detalj odlučiti duel.

Igor Duljaj (Partizan):

- Teško da možemo da iznenadimo jedni druge, meni je žao što mnogi neće imati priliku da odigraju tu utakmicu, danas posle treninga ću odrediti kojih 11 će istrčati na teren, u zavisnosti od toga kako se osećaju Marković i Saldanja, imam neke slatke muke koje nisam imao pre, ima dosta igrača koji mogu u svakom trenutku da odgovore na ono što tražim. Znam da u Zvezdi ima povreda Lučića, ja mu od srca želim da se što pre oporavi, da vreme radi za njega i da će imati priliku na leto da odigra derbi. Znam šta znači za svakog igrača derbi, želim da se što pre oporavi, ja se uvek fokusiram samo na svoju ekipu. Šta je to i kako želimo da izgledamo na terenu, to zavisi od protivnika, imaju svoj plan, svoje ciljeve, ono što i fudbaleri Zvezde i Partizana da učine za to je da publika ode sa stadiona.

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majda

    9. mart 2024 | 10:40

    Steta sto ce sudije morati da navukupobjedu propalom drzavnom projektu da bi opravdali bacene milione..tako da od svetkovine nema nista..inace Partizan je za 3 klase kvalitetniji i u stanju je dati ovoj najskupkoj zvezdi u istoriji 3 komada kaood sale...slavice se ukradeno..po obicaju

  • Nesa

    9. mart 2024 | 10:02

    Teško gostovanje u Ivanjici to je srpski fudbal

  • Lakirana cipelica

    9. mart 2024 | 12:45

    GAZI ZVEZDO musave gurbete hrvatske 🇵🇾🏁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA