Srbija i Piksi krenuli po Aleksandra Pavlovića, žele ga u dresu Orlova: Evo šta je odgovorio as Bajerna

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 10

Pavlović je mogao da debituje već u martu...

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije, koju je predvodio direktor „A” tima, Stevan Stojanović, bila je prethodnog vikenda u Minhenu. Povod odlaska bio je sastanak sa prvotimcem minhenskog Bajerna, Aleksandrom Pavlovićem, i njegovim roditeljima.

Tim povodom Fudbalski savez se oglasio i objasnio kako je tekao razgovor.

- Vrlo je važno da se naglasi da smo u kontaktu sa Pavlovićem, odnosno njegovim roditeljima već nekoliko meseci. Intezivno smo razgovarali i, kada su obaveze obe strane to dozvolile, dogovoreno je da se vidimo u Minhenu. Pre svega bih želeo da se Aleksandru i njegovim roditeljima zahvalim na razumevanju i izdvojenom vremenu. Razgovor je bio obostrano konstruktivan i direktan. Iskreno verujem da su prepoznali najbolju nameru selektora Dragana Stojkovića i odgovornih ljudi za funkcionisanje „A” reprezentacije Srbije da Aleksandar na adekvatan način bude priključen najboljoj selekciji naše zemlje. I nema sumnje da ga mi tu vidimo i plan je bio da bude pozvan sada u martu. Kako nam je rečeno, Aleksandar ne želi da donese odluku u ovom momentu, odnosno ne do završetka Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Apsolutno imamo razumevanje i shvatanje takvog pristupa. Nastavićemo da ga pratimo, bićemo u kontaktu i videćemo šta će biti epilog. Aleksandru želimo mnogo uspeha u nastavku sezone, uz nadu da će od jeseni nositi dres Srbije - rekao je Stevan Stojanović.

Da podsetimo, Pavlović je nedavno ostvario prvenac za Bajern u Bundesligi. Odigrao je 12 utakmica u šampionatu Nemačke ove sezone, a ukupno 16 u svim takmičenjima. Igrao je za selekciju Nemačke do 20 godina, ali ne još za seniorski tim.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mali Hijavata

    5. mart 2024 | 13:32

    Imam neki osecaj da je ovo "ne zeli da odluci pre kraja EP" odbijanje Srbija na finjaka. U suprotnom, to znaci da nece prihvatiti ni eventualni poziv Nemacke za EP, iako je malo verovatno da ce ga zvati jer ga jos vide u mladoj reprezentaciji. U svakom slucaju, dobro je ovo oglasavanje da se zatvore usta botovima. Razgovor je obavljen, Pavlovic da je pristao bi bio vec sada na spisku, dakle sve dalje je do njega. Ako se odluci za Nemacku, hvala lepo dovidjenja. Trebao bi biti svestan da Nemacka svake godine izbacuje na "tonu" novih i talentovanih igraca, koliko Srbija ne moze ni za 20 godina. Kod nas bi mu mesto bilo apsolutno otvoreno, a u Nemackoj je veliko pitanje. U svakom slucaju, uradili smo sto je do nas, ajde sada da koncentracija bude na nasim momcima i EP, a Pavlovic neka radi po svojoj savesti.

  • Đole Grobar

    5. mart 2024 | 12:59

    Nemojte momku da dajete neka obećanja koja možda ne možete da ispunite, da ga dovedete kao veliku nadu da odigra dve-tri utakmice pa da nestane u gužvi silnih talenata. Naravno svi mi bi voleli da igra za nas ali ga treba pustiti da se razvije u vrsnog igrača tamo gde ima prvoklasne uslove. Sretno sa Srbijom.

  • Videcemo

    5. mart 2024 | 13:13

    Konacno neki bolji potezi naseg saveza (Klinci iz engleske, Samardzic i eventualno Pavlovic). Ne mogu reci da je ovo svetlo na kraju tunela, ali je definitivno neki pocetak. Na kraju i ako ne zaigra za nas, ne smemo njemu zameriti njegovu odluku. Decko je odrastao u nemackoj pa mu je to i materniji jezik tako da bi vrlo lako mogao zaigrati za njih. Videcemo koliko njemu znaci Srbija. Ako razmislja mozgom igrace za svabenzi, a ako razmislja srcem igrace za Srbiju. Dobar igrac, bilo bi steta propustiti tu sansu ali sa druge strane ima mnogo boljih "nasih" igraca koji se nisu odlucili za nas. Zivela Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA