FSS ugostio Čeferina, prvi čovek UEFA "najavio" potencijalno finale LE ili LK u Beogradu

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Naravno, potrebno je da se ispuni jedan uslov

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin doputovao je u u još jednu posetu Fudbalskom savezu Srbije i odmah iskoristio priliku da istakne koliko je za ceo region važno što će se naredni sastanak najvišeg tela evropske fudbalske unije održati upravo u Beogradu.

Tokom ove posete, Čeferin će prisustvovati svečanosti povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih. Čuveni nemački fudbaler Karl-Hajnc Rumenige pridružiće se velikoj porodici ambasadora SIM u kojoj su između ostalog i prvi čovek evropskog fudbala, kao i predsednik Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi.

- Uvek se osećam lepo u vašem gradu i mnogo se radujem što će naredni Kongres UEFA biti održan u prestonici Srbije. Kako ja to volim da kažem, na našim prostorima – rekao je za sajt FSS predsednik UEFA koga je u hotelu Kraun Plaza dočekala delegacija našeg saveza na čelu sa predsednikom Draganom Džajićem, potpredsednikom Branislavom Nedimovićem i generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem:

- Gostoprimstvo srpskog saveza i srpskog naroda nikada nisu bili upitni. Već sada sam siguran da će organizacija Kongresa biti na najvišem mogućem nivou. Svaki put kada dođem u Beograd, uverim se da su kapaciteti sve veći i veći. Za delegate je mnogo važno što je hotel povezan sa centrom u kome će se održati Kongres i to znatno olakšava kompletan proces logistike i organizacije događaja.

Istakao je Slovenac i to da fudbalska infrastruktura nije još na niovu na kom bi trebalo da bude, ali...

Aleksander Čeferin Foto: FSS

- Izgleda sasvim obećavajuće. Grade se za sada manji stadioni, imam informaciju da uskoro počinje izgradnja Nacionalnog stadiona, a u tom slučaju rastu šanse da Beograd bude domaćin novih velikih događaja.

Na pitanje da li su to možda i neke finalne utakmice Lige Evrope ili Lige konferencija, Čeferin je rekao:

- Apsolutno se slažem, ukoliko svi uslovi budu ispunjeni. Beograd je veliki grad, ima moderan aerodrom, veliki broj ekskluzivnih hotela, sve moguće kapacitete i nedostaje još taj završni korak. Odnosno stadion dovoljnog kapaciteta da ugosti aktere završnog čina nekog velikog takmičenja.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA