≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvanično: Bojan Kovačević je fudbaler Partizana!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Centralni defanzivac će već narednog vikenda konkurisati za prvi tim crno-belih, jer dolazi iz punog ritma

  • 8
Bojan Kovačević Foto: FK Partizan

Sada i zvanično: Bojan Kovačević (19), sedmo je i poslednje pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku, koji će transferom defanzivca Čukaričkog biti definitivno zaključen.

Crno-beli će timu sa Banovog brda platiti obeštećenje od 500.000 evra i 20 odsto od dalje prodaje (cifre i procenti koje su se jutros pojavili ne odgovaraju istini), a fudbaler će potpisati ugovor na tri i po godine.

Uz to, Partizan će, po dogovoru sa "brđanima, isplatu transfera započeti tek od februara 2025. godine, što je prilikom pregovora bio uslov crno-belih, kako se ne bi narušilo normalno funkcionisanje kluba usled ulaganja ove zime.

Takođe, i sam Bojan Kovačević je pristao na manju platu nego na Banovom brdu i ona je, da ne idemo u detalje iz pristojnosti, niža nego li što prihoduju neki od Partizanovih bonusa iz omladinske škole.

Novi štoper će se ekipi priključiti već sutra na treninzima i odmah će konkurisati za mesto u prvom timu, s obzirom na činjenicu da je prošao kompletne pripreme sa Čukaričkim, igrao kontrolne utakmice, čak i bio starter u prvom kolu proleća protiv Radnika u Surdulici.

Bojan Kovačević Foto: FK Partizan

Uz to, benefit za Partizan je i činjenica da Kovačević, baš kao i Nikola Miličić koji je u završnoj fazi oporavka, ispunjava bonus pravilo i za narednu sezonu, što je mnogim timovima u ligi "Ahilova peta".

Dolaskom Bojana Kovačevića Partizan je stavio tačku na zimski prelazni rok u kome su još angažovani golman Milan Krunić (slobodan), štoper Nikola Miličić (Radnički 1923, 500.000 evra), zadnji vezni Leonard Ovusu (Ods, slobodan), Denil Kastiljo (Šahtjor Donjeck, pozajmica), krilni napadač Jung-Džun Goh (Pohang Stilers, 1.200.000 evra) i Aleksa Janković (Čukarički, bez obeštećenja).

Ostala je još mogućnost da neko od prekobrojnih fudbalera iz aktuelnog kadra napusti crno-bele, ali isključivo u lige u kojima ta mogućnost još postoji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatan

    14. februar 2024 | 17:19

    Skroman momak, salje lovu kevi..

  • Novi

    14. februar 2024 | 19:25

    bazendžija,nula titula.

  • Vasar Partizan

    14. februar 2024 | 19:15

    Kad god neko pomene lojalnost, patriotizam, postenje.... ja prvo proverim gde mi je novčanik. Cim je on pusten jeftino, pa dosao za malu platu.... nije sigurno zato sto neko toliko voli Partizan ili je skroman decko. Evo vam primer Milicica. Pisali su ljudi da je sumnjivo da ga tako lako i jeftino kupimo. E sad znamo da su bili u pravu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA