Saznajemo! Partizan dovodi još jednog štopera bonusa: Kovačević iz Čuke stiže među crno-bele

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Mladi fudbaler drugačiji profil od Nikole Miličića sa kojim će se boriti za minute u Humskoj

Delovalo je da će se prelazni rok u Partizanu završiti angažovanjem Jun-Džuna Goha iz Pohang Stilersa, ali-nije kraj! Centralni defanzivac Čukaričkog - Bojan Kovačević (19), biće šesto pojačanje crno-belih u zimskom prelaznom roku, saznaje Telegraf!

Posle angažovaja i neplanirane povrede Nikole Miličića iz Radničkog 1923, u Humskoj su procenili da će im i za bonusa u poslednjoj liniji biti potrebna alternativa. Najpre da se ne bi dogodila situacija iz jesenjeg dela sezone kada je Mihajlo Ilić ispao iz stroja na meču sa Radničkim 1923 i stručni štab je morao da traži aleternativno rešenje, što je dovelo do remija i to u Humskoj.

Uz to, mladom Miličiću je na početku zimskih priprema stradao spoljašnji meniskus, usled čega je morao na artroskopiju kolena, zatim i na oporavak, odnosno ojačanje butnog kvadricepsa, što će verovatno potrajati bar mesec i po dana, te u Humskoj nisu želeli da rizikuju.

Zato je pala odluka da se angažuje još jedan centralni defanzivac, da bude drugačijih karakteristika od Miličića i izbor je pao na Bojana Kovačevića iz Čukaričkog.

Od prvog postao peti štoper

Momak koji je debitovao i bio standardan kod trenera Saše Ilića, u poslednje vreme nije u fokusu "brđana", a razlozi, kažu upućeni, nisu baš fudbalski, te je mladi fudbaler gotovo sklonjen iz svih planova (iako je u dva navrata imao rešene transfer u inostranstvo, jedan je Strazbur) i postao je alternativno rešenje u odbrani.

U Partizanu načuli da postoji problem i rešili da uđu u priču i sa igračem i sa klubom sa Banovog brda, koji je dao "zeleno svetlo" da se transfer realizuje.

Što se igračkih karakteristika tiče, rekosmo već da je Kovačević drugačiji profil defanzivca od Miličića. Viši je od novog saigrača sa sedam centimetara (193 centimetra), korpulentniji. Izrazito je brz za štopera, skočan, snažan u duelima, bolje se služi desnom nogom i asocira pomalo stilom na Nikolu Blekija Milenkovića.

Treneru Igoru Duljaju je bilo veoma važno i kako se ponaša na treninzima, a kada je stigao izveštaj da se radi o veoma posvećenom i radnom momku, doneta je odluka da klub odmah krene u akciju...

Angažovanjem Kovačevića, Partizan se polako sprema i na eventualni "život" posle Svetozara Markovića, jer će kapiten, koji je ove zime odbio nekoliko ponuda, najverovatnije na leto promeniti sredinu i okušati se u jačoj ligi. Mogao je to da učini i tokom decembra i januara, no, nije želeo da ostavi tim na cedilu posle transfera mladog Mihajla Ilića u Bolonju.

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj: "Živimo u 21. veku, ljudi lete na Mars, a mi ne možemo da obezbedimo uslove za fudbal"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dribling

    13. februar 2024 | 14:14

    Partizan gazi malu zvezdicu. To je najrealnija opcija

  • beogradski

    13. februar 2024 | 13:55

    Vazura izgleda ima tal sa Matijaševićem, to mi je jedino logično

  • Rici77

    13. februar 2024 | 13:34

    Milenković je odbio sve ponude,ne zbog tima!! Nego što na leto postaje slobodan agent!! A Partizan ce na kraju plaćati penale Olimpjakosu!! Proverite malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA