Skandal u Nemačkoj: Navijači Hanovera istakli baner sa metom na čelu predsednika kluba, meč bio prekinut

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Sudija je povukao igrače u svlačionice

Utakmica između HSV-a i Hanovera u okviru 21. kola nemačke Cvajte bila je prekinuta na više od pola sata nakon što su navijači gostujuće ekipe napravili nezapamćen skandal na tribinama.

Naime, oni su podigli baner na kojem je bio lik njihovog predsednika kluba, Martina Kinda, na čijem licu je bila iscrtana meta.

Glavni sudija ove utakmice odmah je uočio ovaj skandalozan transparent i tražio je od delegata i spikera da upozore navijače da on bude momentalno skinut. Međutim, navijači Hanovera su to odbili.

Sudiji nije preostalo ništa drugo nego da prekine meč i da povuče fudbalere u svlačionice, pa je meč bio prekinut u 53. minutu.

Nakon toga usledili su dugački pregovori posle kojih je ipak došlo do rešenja, pa je sudija ipak dao znak da se utakmica nastavi pola sata kasnije.

Martin Kind je inače poznati nemački biznismen koji ima i švajcarsko državljanstvo. On je vlasnik "Kind grupe", počasni građanin Hanovera, a nije jasno zbog čega su se navijači odlučili na ovaj potez, s obzirom na to da je klub na visokom petom mestu u Cvajti i bori se za ulazak u Bundesligu.

(Telegraf.rs)

Video: Čukarički dala treći gol

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobrock

    10. februar 2024 | 08:30

    On se bori već godinama da se promjeni vlasnička struktura u klubovima. Da pojedinci mogu da posjeduju više od 50 % vlasništva. Do sada je 49%. Navijači u Njemačkoj, pogotovo ultrasi se protive toj ideji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA