Haos u Splitu: Policija juri oca huligana koji se tukao s Grobarima na derbiju, a posle je zgažen na autoputu

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Ceo Split na nogama...

Policijski službenici u Splitu u utorak su dobili dojavu o porodičnom nasilju, a nakon odlaska na lice mesta zatekli su mrtvog psa i povređenu ženu. Kako navodi "Slobodna Dalmacija" radi se o Davoru Firiću, osobi koja je odranije poznata po nasilničkom ponašanju i kriminalnoj prošlosti. Između ostalog, on je i otac Anta Firića - huligana koji se na derbiju u decembru 2017. godine tukao sa Grobarima.

Policija je u sredu objavila poternicu i to manje od 24 sata nakon događaja za koji je osumnjičen. Novodi se da je reč o nasilnoj osobi,  a prema operativnim podacima navodi se i da je pod uticajem narkotika i naoružan.

Kada su organi reda stigli na mesto događaja, odnosno u kući na Klisu, pronašli su žensku osobu sa vidljivim povredama, za koju se ispostavilo da mu je supruga, kao i mrtvog psa. Njegovoj supruzi konstatovane su teške telesne povrede i ona je nakon ukazane pomoći zadržana na daljem lečenju.

Takođe, Davor Firić je u septembru 2017. godine, u istoj kući na Klisu zarobio svoju maloletnu ćerku i pretio da će je ubiti. Tada se predao policiji, a nakon pretresa kuće pronađena je veća količina oružja i municije.

Hrvatski huligani, 156 derbi, Zvezda, Partizan Foto: ATA Images

Davor  Firić je inače otac Anta Firića koji je ovdašnjoj javnosti postao poznat pošto je u decembru 2017. godine bio učesnik u neredima na derbiju. Tada je sa još šestoricom Splićana bio na Partizanovom jugu, a pretrepo je teške telesne povrede među kojima je i kontuzija glave. Ante Firić je nastradao sa 27 godina, kada ga je u oktobru 2018. godine udarilo tri automobila nakon što je pretrčavao autoput kod Ivanić Grada.

(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivno! Darijo Srna za Telegraf: "Duljaj je moj prijatelj za ceo život"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    1. februar 2024 | 18:09

    On i nekoliko drugih su angazovani za velike pare da biju drugu frakciju partizana na derbiju i to za velike pare.Za to su imali sektasi para.Treba reci istinu

  • Alex

    1. februar 2024 | 19:29

    Iver, klada...

  • Geras

    1. februar 2024 | 20:19

    Puste Grobarcine... Biju se izmedju sebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA