Zvonimir Boban napustio UEFA zbog neslaganja sa predsednikom Aleksandrom Čeferinom

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Legendarni jugoslovenski fudbaler izdao je i saopštenje

Nekada veliki jugoslovenski fudbaler, Zvonimir Boban odlučio je da se povuče sa svoje funkcije u UEFA, pošto je iznenada podneo ostavku na mesto šefa fudbala.

On je na tom mestu bio od 2021. godine, kada je imenovan na lično insistiranje predsednika Aleksandera Čeferina.

UEFA se oglasila saopštenjem u kojem je izrazila zahvalnost Bobanu za sve godine provedene u čelnoj kući evropskog fudbala.

- UEFA želi dа objavi sporаzumni odlаzаk Zvonimirа Bobаnа iz orgаnizаcije. Bobаn se pridružio orgаnizаciji 2021. godine kаo šef fudbаlа i pokrenuo je nekoliko znаčаjnih projekаtа u tehničkom rаzvoju, uključujući osnivаnje UEFA fudbаlskog odborа i omlаdinskog fudbаlskog forumа. UEFA izrаžаvа zаhvаlnost gospodinu Bobаnu nа njegovoj posvećenoj službi i želi mu mnogo sreće u budućim nаstojаnjimа u kаrijeri - napisali su iz UEFA.

Sa druge strane, Boban je objavio sopstveno saopštenje u kojem navodi kako se rastao sa UEFA zbog neslaganja sa predsednikom Čeferinom povodom nekih stavova.

- Razgovarao sam s predsednikom UEFA o problemu koji se dogodio tokom poslednjeg sastanka Izvršnog odbora UEFA u Hamburgu. Reč je o predlogu o izmeni statuta UEFA kako bi se Čeferinu, na sledećem kongresu 8. februara u Parizu, omogućila nova kandidatura nakon ovog mandata, koji je trebalo da mu bude poslednji.

Nakon što je izrazio moju najveću zabrinutost i moje potpuno neslaganje s načinom i samim predlogom, predsednik mi je odgovorio da za njega ne postoji nikakav pravni ni moralno-etički problem i da će bez ikakve sumnje nastaviti s tom, po mom mišljenju, pogubnom idejom - rekao je Boban.

Kaže da shvata da ni sam nije idealan.

- Dobro razumem da ništa nije idealno, a ponajmanje ja. I dobro znam da mnogo puta moramo prihvatiti logiku kompromisa, ali ako bih prihvatio ovako tešku i pogrešnu odluku i okrenuo glavu, išao bih protiv načela i vrednosti u koje duboko verujem. Ne glumim nikakvog heroja, i dobro znam da su mnogi istog mišljenja – možda naivnog, ali sigurno ispravnog.

(Telegraf.rs)

Video: "Nadam se da ću ostati u Zvezdi": Mijatović otkrio šta želi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZIKI

    25. januar 2024 | 10:34

    Nepase hrvatu kad Ceferin kazni njegovu lijepu ili po balkanski ljubomora i zavist zbog polozaja i fotelje.

  • Бранислав

    25. januar 2024 | 10:35

    ...прилика да Дејан Станковић заузме упражњено место...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA