ANKETA: Da li je ovo jedna od najvećih nepravdi u istoriji fudbala?

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Glasovi kažu - Mesi, razum je za Halanada

Reakcija koju je imao Alf Inge Haland tokom dodele FIFA nagrade za najboljeg igrača sveta, a koja je krišom uhvaćena, slikovito objašnjava da je pomenuto takmičenje izgubilo suštinu krunisanjem Lionela Mesija!

A suština je ta da je Argentinac nezasluženo dobio ovo laskavo priznanje za 2023. godinu, u kojoj je definitivno imao mizerniji učinak od Erlinga Halanda i Kilijana Embapea.

Mesi i Haland su trku završili sa 48 poena, s tim da je as Intera dobio prednost jer ga je više kapitena stavilo na prvo mesto. Dušan Tadić nije, i to vredi pomenuti, dok je Embape završio na trećem mestu sa 35 bodova.

Lionel Messi Mesi Foto: Profimedia/Getty images/Rich Storry

Mesijevo krunisanje izazvalo je lavinu reakcija na društvenim mrežama, ljubitelji fudbala kivni su na to što je Leo i ovu nagradu osvojio usled zasluga za trijumf an Svetskom prvenstvu 2022. godine. S tim da to nema nikakve veze. Ili bi barem trebalo da nema... Pravila kažu da su se dostignuća računala od decembra 20222. do avgusta 2023.

Brojke su jasne i ne lažu, Mesi je od 19. decembra 2022. na 44 meča dao 28 golova i imao je 12 asistencija za PSŽ i Inter. Pomogao je Svecima da osvoji titulu, zatim je ekipu iz Majamija predvodio da trijumfa u Liga Kupu i finalu Kupa SAD.

Erling Haland, Mančester siti Foto: Tanjug / AP

Haland je, s druge strane, uživao u neverovatnoj 2023. godini. Dao je 53 gola za Mančester Siti i Norvešku, a sa Građanima je osvojio Ligu šampiona, FA Kup i Premijer ligu. Takođe, i on je dodao 12 asistencija kao i Mesi.Uz to je izeo UEFA Superkup, bio najbolji igrač Premijer lige i najbokji strelac Lige šampiona

Embape je čak bolji od obojice, imao je 52 gola i 14 asistencija na 53 meča, ali je trofeji koje je Erling osvojio daju mu za pravo da kaže da je ovoga puta pokraden. Da li stvarno jeste, ili je Mesi ipak zaslužio pomenutu nagradu, možete da potvrdite u našoj anketi ispod:

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasa

    16. januar 2024 | 15:08

    Pa dobio je i nagradu ispred Snajdera kad nije zasluzio i ispred Cavija i Inijeste iako je vecinu golova tad dao zahvaljujuci njima. Tako da ovo je nista novo.

  • Rašo

    16. januar 2024 | 17:34

    Stvarno više dosadilo mesi pa mesi.ovo je sramota momak je zaslužio prije mesija priznanje

  • Zoran

    16. januar 2024 | 17:34

    Čissta lakrdija od ove dodele, koja više nema smisla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA