Milenković pogodio penal, Fiorentina u polufinalu Kupa Italije

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bolonja je imala bolje šanse, ali posle 120 minuta nije mogla do gola

Fudbaleri Fiorentine plasirali su se u polufinale Kupa Italije, pošto su na domaćem terenu savladali Bolonju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca!

Golova nije bilo nakon 120 minuta igre, da bi Štefan Poš u petoj seriji bio neprecizan za Bolonju i tako pomogao domaćinu da sa 5:4 ode dalje, gde čekaju boljeg iz duela Atalanta - Milan. Lacio - Roma i Juventus - Frozinone su druga dva četvrtfinalna para.

Srpski reprezentativac Nikola Milenković odigrao je celu utakmicu za Violu i bio je strelac penala u trećoj seriji. Zanimljivo je da su čak trojica rezervista šutirali sa bele tačke za Fiorentinu - Mandragora, Artur Melo i Jeri Mina - dok je pobednički gol postigao Maksim Lopez.

Bolonja je, statistički gledano, bila bolji rival. Imali su gosti čak tri sjajne šanse u dodatnih 30 minuta, najbolju u 94. kada je Džošua Cirkze pogodio stativu, uz odbranu golmana Viole.

Isti igrač je u 34. pogodio prečku, dok je Luis Ferguson u 66. promašio zicer. Odnosno pomogao je Kristensenu da se istakne i bude junak.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA