Prvi derbi posle osam godina pripao Njukaslu, Sanderlend poklekao na startu FA kupa!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Isak presudio velikom rivalu

Prošlo je skoro punih osam godina od momenta kada su se dva najveća rivala sastala poslednji put u bilo kom takmičenju. Navijači su se uželeli i ispunili tribine "Stadiona Svetlosti" do poslednjeg mesta, a ishod je bio očekivan. Učesnik Lige šampiona Njukasl porazio je Sanderlend sa 3:0 i tako se plasirao u četvrtu rundu FA kupa.

Prvi Severoistočni derbi posle duge pauze nije priredio nikakvo iznenađenje, izašao je domaćin bojažljivo na teren što je oprezni gost iskoristio. Nije Edi Hau kombinovao postavu, znao je da ovakav meč iziskuje punu koncentraciju i upravo tako je i odrađen posao.

Do polovine prvog dela okršaja dve velike prilike nije realizovao Šon Longstaf, ali je u 35. nesrećni Danijel Balard prilikom intervencije nakon centaršuta Žoelintona zatresao sopstvenu mrežu i to je bio trenutak odluke.

Taj gol možete pogledati ovde.

Već u uvodnim minutima nastavka Migel Almiron se iskupio za svoj promašaj iz finiša prvih 45 minuta i asistirao je Aleksandru Isaku za 2:0, a isti igrač je u 90. iskoristio priliku sa bele tačke da postavi konačan ishod. Situacija bi možda bila drugačija da je Aleks Pričard bio precizan u 59. minutu, ali je domaćin tada pogodio samo prečku.

Ranije tokom dana u četvrtu rundu je prošlo još četiri kluba, a postignuti su sledeći rezultati:

Koventri - Oksford junajted 6:2

Mejdstoun - Stivenidž 1:0

Milvol - Lester 2:3

Vimbldon - Ipsvič 1:3

Sinoć su pobede upisali i Totenhem i Fulam protiv Barnlija i Roterama, dok će revanši biti odigrani u susretima Brentford - Vulverhempton tokom kog je viđena i neobična situacija, kao i u duelu Kristal palas - Everton.

(Telegraf.rs)

Video: Engleski navijači čekaju meč sa Iranom na premijeri njihove reprezentacije na Mundijalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA