Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nemanja Vidić je moj idol": Violeta Slović dobila "Zlatnu loptu", pa se podsetila čuvenog štopera Srbije

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imala je dobrog uzora, reklo bi se

  • 4
FSS, Zlatna lopta 2023 Foto: Nikola Tomić

Najbolja fudbalerka Srbije za 2023. godinu jeste Violeta Slović, igrač Spartaka iz Subotice, gde nastupa od 2010. godine, koja je dobila zlatnu loptu na svečanoj ceremoniji koju je priredio Fudbalski savez Srbije u hotelu "Hajat" u Beogradu.

Violeta igra na poziciji štopera, a čak je osam puta igrala u Ligi šampiona.

Ona je takođe i deo reprezentacije Srbije, za koju ističe da je na dobrom putu da se plasira na veliko takmičenje.

- Ja smatram da naša generacija ima iskustva i kvalitet i na dobrom smo putu da se plasiramo na veliko takmičenje, da posedujemo kvalitet i da će to tako brzo doći - kaže Violeta, koja ističe i da je raduje situacija u ženskom fudbalu u Srbiji.

- Ekipa Crvene zvezde je sjajna, meni je drago što su u poslednjih par godina podigli ženski fudbal na viši nivo i nadam se da će biti još bolji i da će još više ekipa učestvovati u trci za titulu.

Na pitanje ko joj je idol, ona se podsetila legende srpskog fudbala.

- Nemanja Vidić, on je bio pokretačka snaga u tim trenucima, ali sam orjentisana na ženski fudbal i ima sjajnih devojaka koje volim i da pogledam i mnogo naučim od njih.

Smatra Slovićeva da je ovo bila izuzetna godine za nju, ali i za ženski fudbal u Srbiji.

- Svaka je uspešna, ali ova je posebna, jer smo u baražu za Ligu nacija A, sigurna sam da ćemo otići na veliko takmičenje i da ćemo biti sjajni. Naravno da možemo, dobili smo protivnika po meri, ali, još ništa nije gotovo, imamo dve utakmice, ali nekako iz te četiri ekipe, priželjkivali smo Island, ali želimo da odmerimo snage s njima, ali treba da budemo među najboljima i to ove devojke zaslužuju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA