"Hteo sam da ubijam ljude i osvetim smrt oca": Ispovest fudbalera koji je pre 3 godine igrao protiv Partizana

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nikolson je te 2020. igrao za Šarlroa, sada je član Klermona

Napadač Klermona Šamar Nikolson, koji je na pozajmici iz moskovskog Spartaka, priznao je da je bio na ivici toga da umre ili završi u zatvoru u pokušaju da osveti očevo ubistvo!

Fudbaler sa Jamajke iza sebe ima tragičnu prošlost, jer mu je otac ubijen u Kingstonu - u tamošnjem ozloglašenom getu. A to je bila tačka koja je mogla da promeni njegov život.

Umesto da ogerzne u kriminalu, Nikolson je 2017. stigao u Domžale, a 2020. je igrao i protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u dresu belgijskog tima Šarlroa. Podsetimo, crno-beli su tada ispali posle poraza u gostima rezultatom 2:1.

- Zahvaljujući fudbalu sam mogao da pobegnem od bandi i nasilja. To je bila jedina opcija za mene. Kada je moj otac ubijen, bio sam na najnižoj tački i napustio sam fudbal. On je bio moj idol. Jedina misao mi je bila da osvetim njegovo ubistvo. Družio sam se sa lošim momcima i razmišljao o ubijanju ljudi - rekao je Nikolson za francuske medije i dodao:

- Čak i pre njegove smrti bio sam smutljivac koji je tražio tuče. Lako sam mogao da dobijem pištolj. Moja porodica mi je rekla da ću ili umreti ili završiti u zatvoru. Ali umesto toga, uzeo sam razuman put da sledim svoj san da postanem fudbaler.

Priznao je i koliko mu je bilo teško u Sloveniji.

- U Sloveniji je u početku bilo teško. Vratio bih se u hotel posle treninga i plakao. Porodica me je sprečila da radim gluposti i spasila mi život. Kada sam postao fudbaler, odlučio sam da im pomognem da izađu iz geta. Ponosan sam što sada moja mama, tetka i baka žive u mnogo boljem okruženju.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA