≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako Zvezda može do grupne faze Lige šampiona i sledeće sezone? Mogao bi i Partizan, ali...

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pitanje je...

  • 15
FK Partizan - FK Crvena zvezda derbi 170 Foto: Mileta Mirčetić

Fudbaleri Crvene zvezde su ove sezone doživeli pravi mali debakl, pošto su uspeli da osvoje samo jedan bod u grupnoj fazi Lige šampiona, iako je bilo predviđeno da izbore makar treće mesto. Naravno, nije samo Zvezda bila loša, već svi klubovi iz Srbije, što umnogome utiče na koeficijent, ali i mesta u Evropi iduće sezone.

Međutim, mogla bi Srbija da bude miljenik sreće, pa da se šampion naše zemlje i iduće sezone pronađe u grupnoj fazi Lige šampiona.

Naime, iduće sezone, mesto u Ligi šampiona dobija šampion države i onaj koji ima najviši koeficijent, ukoliko osvajač Lige šampiona i kroz svoju ligu obezbedi Ligu šampiona, što, ruku na srce, ima ogromno šanse da se dogodi.

Ovo su dobre vesti za Zvezdu, koja je makar trenutno prvoplasirana ekipa u Srbiji, jer to znači da je onda potrebno da idućih pet klubova ne završi kao šampion u svojoj zemlji - Šahtjor, Slavija Prag, Bazel, Dinamo Zagreb, Kopenhagen. Zanimljivo je da upravo nijedna ekipa nije prva u svojoj ligi, pa to samo dodaje ulje na vatru.

S obzirom na to da Partizan ima isto bodova kao Zvezda, a da sledi i prvi večiti derbi, crno-beli bi takođe mogli da uđu u Ligu šampiona direktno, ukoliko budu šampioni, ali, mnogo je veća lista klubova koji ne smeju onda da budu šampioni.

Izuzev gore navednih pet, tu su još i Ferencvaroš, Fenerbahče, Galatasaraj, Olimpijakos, Seltik...

Šanse su možda male, ali ipak postoje.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolja šansa za Zvezdu na derbiju: Potpuno sam Bukari glavom sa 6 metara pogodio stativu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA