Otac joj igrao za Zvezdu i bio akter kultnih mečeva, ona je Lionel Mesi svog sporta i godinama dominira

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Maša je apsolutni šampion u plesu, dok je njen otac Darko svojevremeno mučio Kajzerslautern i Barselonu

Nije ples kao sport zastupljen u Srbiji koliko bi trebalo, iako naša zemlja može da se pohvali da ima reprezentaciju koja se sa Svetskog prvenstva vratila sa čak 11 medalja.

Pored toga, Srbija može da se ponosi i sa Mašom Anić koja je u februaru ove godine primljena u NDT (Netherlands Dance Theater), najveću kompaniju savremenog plesa. Inače, niko sa ovih prostora nije postao deo ove kulturne organizacije.

Maša je devojka koja je 2021. godine osvojila šesto svetsko zlato zaredom, što niko nikada u istoriji nije uradio, a imala je uticaj i na ove pomenute medalje s obzirom na to da je bila u funkciji koreografa.

Maša je svih ovih godina definitivno dokazala da "iver ne pada daleko od klade", pošto je njen otac svojevremeno igrao fudbal za Crvenu zvezdu. Da, malo ko zna da je Maša ćerka nekadašnjeg člana crveno-belih Darka Anića koji je bio član one čuvene generacije koja je 1996. igrala mečeve protiv Kajzerslautzerna i Barselone.

Čak je i sam Darko pre nekih mesec dana, u razgovoru za "Glas Srpske", istakao Mašinu veličinu u njenom sportu.

Darko Anić Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

- Maša (18) je čudo u plesu, Leo Mesi u toj oblasti. Posle svetskih titula primljena je u NDT u Holandiji. To je kao Barselona u fudbalu. Drago mi je zbog nje. To joj je bila želja od malih nogu. Ipak, bilo mi je mnogo teško kad je trebalo da ode od kuće, ali to je život, tako sam i ja rano otišao. Nadam se da će i dalje biti uspešna.

Darko je u Zvezdu stigao 1996. godine iz Vojvodine, posle jedne sezone otišao je u Belgiju gde je bio ubedljivo najboljji igrač Klub Briža.

Ipak, ostaće upamćene i reči nekadašnjeg trenera Barse, kada je po dolasku u Beograd na revanš pitao novinare: "Hoće li igrati Darko Anić?" Čak ga je nazvao i "srpski Ronaldo."

Inače, Aniću je malo falilo da se 2003. vrati u Zvezdu.

Darko Anić Foto: MN Press/Marko Metlaš

- Bio sam na “Marakani” I sastao se sa Džajom, ali bila je jako teška situacija u Crvenoj zvezdi, razna politička previranja, uticaj navijača i nisam hteo da se vratim u to. Odlučio sam da ostanem u inostranstvu. Uvek sam imao neko svoje mišljenje. Bio sam u nekim godinama...I ja kad sam bio mlađi, pitao sam se šta će u ekipi momci od 29, 30 godina, treba da puste mlađe, tako sam i tad u zrelim godinama rezonovao. Nisam hteo nekome da zauzimam mesto, iako mi je Džaja rekao da im trebam, a i tadašnji trener Slavoljub Muslin je pričao isto. Nisam hteo, iskreno, nisam ni bio na nekom nivou tada. Moje mišljenje je bilo, ako ću se vratiti u Zvezdu, moram biti spreman 100 odsto, da budem bolji nego 1996. godine, a prosto tada nisam bio. Navijači i Crvena zvezda ne zaslužuju to, već da me pamte po lepom - rekao je Anić sredinom novembra za "Glas Srspke."

Sada uživa u igračkoj penziji, radi kao menadžer i ponosan je na dostignuća ćerke Maše. Kao i mlađe, Katarine, koja ima predstave u Narodnom pozorištu.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA