Sremski derbi u Srpskoj ligi u znaku Slovena iz Rume: Pobedom nad Inđijom preuzeli lidersku poziciju

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

U okviru 14. kola Srpske lige Vojvodina Sloven je na domaćem terenu savladao Železničar iz Inđije sa 2:1

Sremski derbi u okviru 14. kola Srpske lige Vojvodina odigran je u Rumi, a sastale su se dve prvoplasirane ekipe, domaći Sloven i Železničar iz Inđije. Iako su gosti u ovaj meč ušli sa bodom više, pobeda Slovena od 2:1, kolo pre jesenje polusezone, donela je preokret na tabeli i vodeću poziciju Rumljanima.

Gosti iz Inđije u borkovačku dolinu izašli su samouverenije što im je i donelo prednost već u 6. minutu. Nakon slobodnog udarca Šegavac je uspeo da odbrani šut Đokića sa dvadesetak metara, ali brži od svih bio je Miljević koji je loptu poslao u mrežu.

Međutim, rano vođstvo lidera nije demoralisalo ekipu Slovena koja je u nastavku zaigrala daleko ofanzivnije što je i dovelo do preokreta. Najpre je kapiten Rumljana, Brana Ilić, oštrim udarcem po zemlji izjednačio na 1:1, da bi inicijativu koju su imali tokom većeg dela utakmice Sloven krunisao u nadoknadi vremena.

FK Sloven Ruma - FK Železničar Inđija Printskrin: Youtube/Фудбалски савез Војводине

Igrao se 93. minut, na 40 metara od gola prekršajem je zaustavljen Ilić koji je i izveo slobodan udarac. Lopta je preletela sve igrače u šesnaestercu, a na drugoj stativi bio je Savinović koji je loptu i poslao iza leđa Milinoviću.

Ognjen Miljevič i Dragan Saračević fudbaleri Železničara iz Inđije složili su se da je u ovom meču bolji tim zasluženo bobedio.

- Čestitke protivniku, pad koncentracije u tom 93. minutu i primljen gol iz prekida je nešto što ne bi smelo da se dešava. Sledeće kolo odlučiće sve, verujem u Želju i svoje saigrače - poručio je mladi Miljević.

- Dobro smo ušli u utakmicu, ali smo kasnije imali pad u igri i domaćin je to iskoristio - dodao je Saračević.

Brana Ilić i Milorad Batalo kapiten i predsednik Slovena iz Rume nisu krili zadovoljstvo nakon pobede u derbiju.

- Bila je ovo teška utakmica, igrali smo protiv jakog protivnika, znamo se dosta dugo i mislim da je bila otvorena igra i na jednoj i drugoj strani. Mi smo imali više šanci, na kraju i ta atmosfera i domaći navijači i želja presudilo su da dobijemo  meč - rekao je kapiten Ilić.

- Važnost utakmice je bila podjednaka za obe ekipe, ali je ovo pre svega bio jedan pravi sportski događaj i želim da se zahvalim protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri. Ambicije Slovena su uvek visoke, trudićemo se da budemo što bolji, a vreme će pokazati gde pripadamo - rekao je Batalo.

Inače, ova dva kluba već četvrtu sezonu zaredom dele rang, a treću uzastopnu sezonu u tri različita ranga vode međusobnu trku za titulu.

FK Sloven Ruma - FK Železničar Inđija Printskrin: Youtube/Фудбалски савез Војводине

Prošle sezone u Vojvođanskoj ligi "Jug" dva kluba su do poslednjeg kola vodila trku za titulu u kojoj je pobedio Železničar koji je osvojio 63 boda, dok je Sloven imao bod manje. Sastajali su se 13. maja u Rumi (0:0) i 22. oktobra prošle godine u Inđiji (1:1).

FK Sloven Ruma - FK Železničar Inđija Printskrin: Youtube/Фудбалски савез Војводине

Sezonu pre toga (2021/2022.) u Sremskoj ligi završili su takođe na prva dva mesta, ali drugačijim redosledom. Sloven je bio prvi sa 77 bodova, a Železničar je imao isti broj bodova uz slabiju gol razliku. Odlučile su dve pobede Slovena u međusobnim susretima – u Inđiji (0:1) i u Rumi (2:1).

Prva sezona od četiri u kojima dele rang u novijoj istoriji je sezona 2020/2021. takođe u okviru Sremske lige. Sloven je završio na trećem mestu sa 68 bodova iza Radničkog iz Šida i Donjeg Srema 2015 iz Pećinaca, dok je Železničar bio peti sa 57 bodova. U oba sustreta te sezone slavio je Sloven, u Rumi (4:0) i u Inđiji (1:3).

Statistika kaže da su u prethodnih šest prvenstvenih susreta bolji bili Rumljani sa četiri pobede. Dve utakmice su završene nerešenim rezultatom, dok Železničar nijednom nije uspeo da pobedi Sloven.

Tome treba dodati i utakmicu u okviru 1/8 finala Kupa Područnog fudbalskog saveza Srem koja je odigrana 25. oktobra ove godine u Rumi i u kojoj je domaći Sloven slavio 2:1 golovima Živkovića u 8. i 35. minutu. Strelac za Železničar bio je Radman u 62. minutu.

Ovo je bio i duel dva najbolja strelca lige – Slavoljuba Đokića (25) iz Železničara koji je devet puta bio strelac i Brane Ilića (39) iz Slovena koji je posle ove utakmice izjednačio skor i u postignutim golovima.

FK Sloven Ruma - FK Železničar Inđija Printskrin: Youtube/Фудбалски савез Војводине

U poslednjem kolu jesenjeg dela ekipa iz Rume u nedelju 19. novembra sa početkom od 11 časova gostuje Omladincu u Novim Banovcima, a u subotu 18. novembra Železničar dočekuje KIkindu od 13 časova.

Snimak cele utakmice možete pogledati na snimku Fudbalskog saveza Vojvodine:

Sloven - Železničar 2:1 (1:1)

Sloven: Šegavac, Simić, Radović, Lukešević, Radišić, Batalo, Velikić, Ignjić, Ilić, Perošević i Marinković,  (rezerve: Jandrić, Aleksić, Savinović, Krompić, Živković, Stojisavljević, Stevanović)

Železničar: Milinović, Saračević, Brajić, Matijević, Đokić, Petrović, Volarević, Osman, Živanović, Jaćimović, Miljević, (rezerve: Krivokuća, Grković, Šahurić, Bosnić, Radman, Nikolić, Kačar)

Strelci: Ilić u 21 i Savanović u 93 za Sloven, a Miljević u 9 za Železničar.

Sudije: Dragutin Meničanin ( Vrdnik), Stefan Mijanović (Adaševci), Predrag Svilenkovič (Nova Pazova), Dušan Pjevac (Temerin).

(Telegraf.rs/T.U.)

Video: Nataša Lazarević je fudbalski sudija na utakmicama muških klubova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA