Vreme čitanja: oko 1 min.

U Hrvatskoj osuli paljbu na grčkog sudiju: Dinamo žestoko oštećen u porazu od Plzenja?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije zagrebački tim u najpovoljnijoj situaciji posle neuspeha, ali i dalje drži sudbinu u svojim rukama

  • 0
Martin Baturina i Erik Jirka, Dinamo Zagreb - Plzenj Foto: Tanjug / AP

Neće zagrebački Dinamo po lepom pamtiti prvi deo sezone 2023/24, pre svega zbog rezultata, ali izgleda i stvari na koje ne mogu direktno da utiču.

Viktorija Plzenj je na svojoj "Dosan Areni" minimalnim rezultatom pobedila prvaka Hrvatske u Ligi konferencije, a jedini pogodak delo je Tomaša Čorija sa bele tačke u 35. minutu.

Niz spornih situacija uticao je na konačan ishod, a u susednoj nam zemlji osuli su paljbu na Grka Anastasiosa Sidiropulosa. Najpre je u situaciji u kojoj je dosuđen penal zbog igranja rukom Josipa Mišića sudijski ekspert u razgovoru za Index istakao da je u pitanju bio prirodan položaj, kao i da je VAR intervencija bila neophodna. Situaciju možete videti ovde.

Druga situacija o kojoj se govori je penal koji je dosuđen u 68. minutu nakon što je Martin Baturina oboren od strane golmana Jindriha Staneka, ali je on poništen jer posle gledanja snimka zbog igranja rukom koje je video grčki sudija.

U poslednjoj situaciji Dinamo je izjednačio u trećem minutu sudijske nadoknade preko Sandra Kulenovića, ali je i tu odluka išla na štetu Dinama usled ofsajda Stefana Ristovskog neposredno pre pogotka. Prema analizi koju su obavili na YouTube kanalu VARCheck zaista deluje da nedozvoljene pozicije nije bilo. Gol možete videti ovde, a analizu ovde.

Plzenj je pobedom zadržao maksimalan učinak u grupi C i obezbedio prvo mesto, dok su ispred Dinama koji ima tri boda Astana i Balkani sa po 4.

(Telegraf.rs)

Video: Navijaci Aek-a podigli Mihalisovu fotografiju na tribini pred duel sa Dinamom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA