FK Partizan održao komemoraciju povodom smrti Jovana Mileusnića

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nekadašnji funkcioner crno-belih preminuo je u 91. godini

Nekadašnji funkcioner FK Partizan, Jovan Mileusnić, preminuo je u 91. godini pre tri dana, a klub iz Humske je tim povodom organizovao komemoraciju.

Mileusnić je u FK Partizan obavljao funkciju predsednika IO i bio njegov član.

Od njega su se biranim rečima oprostili dugogodišnji saradnici Milorad Vučelić i Ivan Ćurković, kao i njegova ćerka Milka Forcan.

- Bivši sportista i sportski radnik, u Partizanu je bio jedan od osnivača ragbi kluba i kao igrač, osvajač 4 titule prvaka države i 3 kupa. Od 1977. godine, član je rukovodstva Fudbalskog kluba Partizan. Biran za predsednika i potpredsednika Upravnog odbora Sportskog društva. Član uprave i predsednik jednog od najstarijih sportskih kolektiva – BASK. Za vreme dugog i plodnog života, dobio je brojna priznanja i pohvale. Među mnogima, pomenimo Orden rada sa zlatnim i srebrnim vencem, Orden zasluga za narod, 3 Povelje za najuspešnijeg privrednika u Beogradu, Srbiji i Jugoslaviji, 4 Plakete grada Beograda od kojih su dve zlatne i još desetine povelja, pehara, plaketa i značaka. Ostavio je iza sebe uspešnu i razgranatu porodicu - stoji na sajtu FK Partizan.

Jovan Mileusnić je jedan od poznatijih privrednika poslednjih decenija prošlog veka u SFRJ i Srbiji i bivši direktor Jugohemije. Podsećanja radi, njegova ćerka Milka Forcan važi za jednu od najmoćnijih žena u svetu biznisa.

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj uoči Voždovca: Šta nam znači deset pobeda, to je isto kao jesenji prvak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA