Bio je u izboru za Zlatnu loptu i treći na SP, sada zarađuje milione na usisivačima i niko ga ne prepoznaje

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U pitanju je bivši igrač Parme, Lidsa, Kristal Palasa koji je na Mundijalu 1994. bio na vrhuncu

Da fudbal nije sve i da se milioni mogu zaraditi i posle "kačenja kopački o klin", na svom primeru jasno je pokazao nekadašnji švedski reprezentativac Tomas Brolin!

Momak koji je 1994. godine sa ovom selekcijom bio treći na Mundijalu, danas izgleda neprepoznatljivo i uživa u milionima koje je zaradio nakon štto je sa 28 godina odlučio da se penzioniše.

Bivši vezni fudbaler Parme i Lidsa danas ima 53 godine i 1998. je upoznao švedskog pronalazača Gordana Edlunda i tada je odlučio da investira u usisivače. Danas je partner u jednom od najpopularnijih švedskih brendova, Tvineru, sa 50 odsto deonica.

Brolin je 1994. bio kandidat za dobitnika Zlatne lopte i završio je na 4 četvrtom mestu. Bugarin Hristo Stoičkov je tada osvojio nagradu, dok su Italijani Roberto Bađo i Paolo Maldini bili na drugoj i trećoj poziciji.

Na tadašnjem SP u SAD 1994. Brolin jepostigao tri gola za svoju selekciju, dok je 1992. pogotkom izbacio Engleze sa EURO.  Upravo je u Englesku otišao iz Parme 1995. i igrao je za Lids i Kristal Palas.

Tomas Brolin Foto: Bildbyran / Zuma Press / Profimedia

Kada je otišao u penziju, rekao je da ne žali i da je učinio mnogo, a svojevremeno se bavio i pokerom. Odnosno, igrao ga je profesionalno.

- Svi kažu da je 28 godina prerano za fudbalsku penziju, ali zavisi od toga šta si postigao u ovim godinama. Napravio sam puno, a život je prekratak da radiš dosadne stvari. Ako te nešto ne veseli, onda to ne čini - jasan je Brolin.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA