Matić: "Nama treba 7 dana samo da se naviknemo na terene u Evropi, evo šta mi je Italijano rekao"

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 5

Trener Čuke ističe da utakmicu može da analizira samo do crvenog kartona Subotića

Kako je meč počeo, a potom se i odvijao tokom prvog poluvremena, trener Čukaričkog Igor Matić mogao je da bude zadovoljan što njegov tim još u prvih 45 minuta nije doživeo potpuni debakl od Fiorentine.

Međutim, na kraju i jesu - pošto su ubedljivo poraženi rezultatom 6:0 u 3. kolu Lige konferencije. Brđani su u potpunosti podbacili u svim segmentima igre, a Matić je posle utakmice rekao:

- U odnosu na rivala i sve mečeve, pokušali smo da izađemo visoko. Do prvog gola nam je dosta stvari uspevalo, imali smo šansu koju nismo realizovali. posle toga jedan dubinski pas loša postavka ekipe i surovo smo kažnjeni. Posle toga još jedan dubinski pas, da li je Beltran hteo ili ne dobio je gol. Posle crvenog kartona sve je bilo rešeno. Fiorentina je fantastičan tim. Ovo je nivo fudbala iznad naše lige. Idemo dalje, glavu gore. Spremamo se za utakmicu koja nam predstoji protiv Vojvodine - rekao je Matić.

Na pitanje šta je potrebno da Čuka ne prima rane golove na tim evropskim utakmicama, Matić je rekao:

- Da imamo malo više koncertracije, potrebna je i sreća. U životu i fudbalu treba zaslužiti sreću, Dva šuta dva gola, pričam im da moramo da imamo koncertraciju, igramo protiv igrača koji su vrhunski i koji kažnjavaju svaku grešku. Moramo da budemo koncentrisani za bolji rezultat. Svaka greška se kažnjava. Nama trebaju i brži tereni u Srbiji, jer nam ovde treba sedam dana da se adapiramo na ove  u Evropi da bismo mogli da pariramo. Ne pričamo samo o sebi, i o Zvezdi i o TSC-u. Svaka greška se ovde kažnjava, mi smo mlada ekipa igramo prvi put evropsko takmičenje.

Otkrio je Matić i šta je rekao igračima svog tima, kao i o čemu je razgovarao sa trenerom Fiorentine Vićencom Italijanom na kraju meča

- Glava gore, mi za dva dana imamo novi meč. U fudbalu sam 30 godina, nema juče ima danas i sutra, glava gore. Posle ove konferencije ću izbrisati ovaj meč, analiziraću šta se desilo, već znam, video sam. Mi moramo da odigramo sada dobar meč u nedelju i da ostvarimo pobedu. Psihološki nije lako. Imamo obavezu da svi izbrišemo ovaj meč, Ekipa jeste mlada, ali ti su momci profesionalci i moraju da izbrišu utakmicu. Meč mogu da analiziram samo do crvenog kartona. Da je Fiorentina imala 10, a mi 11 igrača, teško da bi oni nama paprirali - rekao je Matić i dodao:

Igor Matić Foto: MN Pres/Ivica Veselinov

- Čestitao sam Italijanu na pobedi, Fiorentina je vrhunski tim. Protiv Empolija nisu imali sreće, danas im je sve ulazilo. Posle crvenog kartona je bilo šta suvišno pričati. Rekao mi je da smo mlad tim, da nastavimo dalje, da dignemo glavu i da verujem u sebe.

Priznao je Matić i šta je dobro u tom debaklu od Fiorentine.

- Mogu da izdvojim samo prvih 10 minuta. Ono što smo radili i planirali, tako smo izašli. Dobro i hrabro, da neutrališemo ulaske u igru. Pričaću sa igračima na tu temu, ne sme da se dobije crveni na centru. Bolje da se primi gol  nego da se ostane sa 10 igrača jer Fiorentina to brutalno kažnjava. Bio je plan da im skratimo prostor, igraju dobro jedan na jedan, mnogo rotacija prave.

- Što se tiče Subotića, on je pre dva meseca igrao u Teleoptiku. Ima kvalitet, nije igrao fudbal na ovom nivou. Tamo gde je igrao ovakve stvari se nisu kažnjavale. Igrao je protiv reprezentativca Argentine i svaka greška se plaća. On će dosta da nauči iz ovog mečla i da ne ponavlja ove greške da bi mi kao ekipa imali manje grešaka.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moki

    27. oktobar 2023 | 05:55

    Akde bre.. Trebali ste da kazete da vam nestalo goriva i da se registruje 3:0 a ne ovako da se brukate...

  • Italijan

    27. oktobar 2023 | 00:27

    U zivotu nisam igrao protiv amatera koji imaju ugovore kao da su profesionalci.

  • najnovije

    27. oktobar 2023 | 07:42

    Uvek ista priča izadjemo u Evropu i vidimo gde nam je mesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA