Fudbalska reprezentacija Srbije pala na novoj FIFA rang-listi, Hrvati takođe poprilično nazadovali

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Fokus je svakako u potpunosti na kvalifikacijama

Fudbalska reprezentacija Srbije je na najnovijem FIFA renkingu nazadovala za jednu poziciju i trenutno je 29. na svetu sa 1528.69 bodova.

U proteklom periodu izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija su odigrali dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i upisali su po poraz i pobedu.

Najpre je Mađarska u Budimpešti pobedila Orlove 2:1, ali je možda i ključan trijumf upisan u Beogradu protiv Crne Gore 3:1.

U odnosu na prošli poredak Vels je sada iznad našeg tima na poziciji 28, dok je tik ispod Srbije interesantno selekcija Mađarske na mestu broj 30.

U prvih deset je bilo promena. Argentina je prva i dalje, slede Francuska, Brazil, Engleska, Belgija i Portugal koji je skočio na šesto mesto, baš kao i Španija na osmo. Sedma je Holandija, deveta Italija, dok je Hrvatska jedina nazadovala u prvih deset i to za čak četiri pozicije pa su sada na ivici da ispadnu iz vrha.

(Telegraf.rs)

Video: Selektor o podršci nacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moc

    26. oktobar 2023 | 11:10

    Hrvati sabani, mi samo jednu poziciju nazadovali a oni cak 4

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA