Bivši igrač Čuke poslao poruku Brđanima pred Fiorentinu: "Matiću mogu da savetujem samo jednu stvar"

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

"Pred Matićem je ozbiljna karijera, jako sam se obradovao kad sam čuo da je došao na klupu Čuke", poručuje Bojan Ostojić

Osvajanje Kupa Srbije 2015. godine i igranje grupne faze Lige konferencije u tekućoj sezoni, definitivno su dva najveća sportska uspeha u istoriji Čukaričkog!

Ono što su generacije iza pokušavale, a to je taj ulazak u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, sadašnja generacija Brđana je uspela i s pravom deli teren sa velikim ekipama kao što su Fiorentina, Ferencvaroš i Genk.

Upravo je ovaj prvi tim naredni Čukin rival u LK, u okviru 3. kola, a pred susret na stadionu "Artemio Franki" u četvrtak od 21 čas, pitali smo Bojana Ostojića, nekadašnjeg igrača Brđana i sada pomoćnog trenera Smedereva, da li srpski klub može do iznenađenja.

- Čukarički je mlada ekipa i već godinama igraju te evropske kvalifikacije. Sada su, na veliku sreću, uspeli da se domognu grupne faze i protiv Fiorentine treba da izađu na teren i pokažu sve što znaju. Da uživaju u tako velikoj utakmici. Da ne razmišljaju o rezultatu. A u fudbalu je sve moguće: Ja se nadam i verujem u njih da mogu da ostvare pozitivan rezultat.

- S druge strane, vredi pomenuti da su Čukaričkom ovakve utakmice jako potrebne. Igrači sazrevaju i stiču iskustvo i nadam se da će moj bivši klub nastaviti da igra Evropu. To je, uostalom, dobro i za srpski fudbal generalno - počeo je Ostojić koji je upravo te 2015. bio član Čuke kada je ekipa osvojila Kup.

Iako ne želi da se meša u bilo čiji rad, zamolili smo Ostojića da, sada kao kolega Igoru Matiću, pruži neki savet sa strane.

- Nas dvojica smo igrali zajedno u Čukaričkom tri godine i drago mi je što sam delio svlačionicu i bio zajedno na terenu sa jednim takvim čovekom i takvim igračem. Ispred njega je uspešna karijera i želim mu svu sreću. Mislim da će dobro pripremiti ekipu i da će dati igračima korisne savete. Znao on najbolje šta je potrebno njegovom timu, a ja samo mogu da mu savetujem da rastereti ekipu pritiska - rekao je Ostojić i dodao:

Bojan Ostojić Foto: Marko Jovanović

- Bilo mi je drago kada sam čuo da je preuzeo Čukarički jer je to i zaslužio kada je kao igrač ostvario najbolji rezultat u istoriji kluba i vodio ekipu do trofeja Kupa. Moram da napomenem i to da mi se jako sviđa to što Dragan Obradović i Vladimir Matijašević veruju u svoje bivše igrače koji su ostavili veliki trag.

Nije Ostojić idealan sagovornik za ovaj meč samo zbog Čukaričkog, već i zbog Nikole Milenkovića koji je fudbalski stasao uz njega u Partizanu - a godinama unazad je uzdanica Fiorentine.

Bojan Ostojić, FK Smederevo Foto: FK Smederevo

- Ne volim da mi se stavlja ta etiketa da sam ja njega napravio igračem, kao što s vremena na vreme znaju da pišu. On je to zaslužio dobrim radom na treningu i odličnim partijama na utakmicama. Jednostavno, dobro smo sarađivali na terenu, što su pokazali i rezultati. Osvijili smo duplu krunu 2017. godine i drago mi je što se on od Partizana oprostio golom u finalu Kupa protiv Crvene zvezde - rekao je Ostojić, te šaljivim tonom odgovorio na pitanje da li bi popularni Bleki, ukoliko bude igrao večeras, mogao da da neki popust zemljacima:

- Teško da će dati popust, jer on protiv svakoga daje 100 odsto. Da igra protiv svojih najmilijih, on bi isto bio na velikom nivou. Ne zanima ga ko je na terenu prekoputa i to pokazuje kakav je profesionalac.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA