Italijani pišu o Matijaševiću: "Pravi fenomen srpskog kluba sedi u upravi"

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sportski direktor Čukaričkog bio je na "skeneru" medija na Apeninima

Za Italijane je fudbal sve, sa strašću pristupaju najvažnijoj sporednoj stvari, te ništa ne prepuštaju slučaju kada su u pitanju njihovi klubovi i protivnici protiv kojih igraju u Evropi!

Nisu zanemarili ni Čukarički, te je tako tamošnji ugledni "Tutomerkato" napravio "nekoliko redova" o Brđanima, u pokušaju da približe srpski klub tamošnjoj javnosti.

Uz naslov "Pravi fenomen je u upravi", portal "Turomerkato" podseća na uspehe Čuke i napominje da su godinama unazad u vrhu tabele, kao i da su osvojili Kup Srbije.

Dodaju da je Čukarički privatan klub i da taj aspekt i nije baš uobičajen u srpskom i istočnoevropskom fudbalu, da je prvi čovek kluba, i finansijer, Dragan Obradović, kao da veliki prihod dolazi najviše od prodaje igrača.

A tu su u prvi plan istakli sportskog direktora Vladimira Matijaševića.

Vladimir Matijašević Foto: MN Press/mr

- Ključnu ulogu u svemu tome ima sportski direktor Vladimir Matijašević, koji godinama unazad ima veoma važan i delikatan zadatak da pogodi svaki potez i obezbedi finansijski bilans kluba koji nema pomoć sa strane - piše u tekstu i dodaje se:

- U prilog ovome idu i činjenice: poslednjih godina, između ostalog, završio je prvoklasne odlaske poput Slobodana Tedića u Mančester siti, Dimitrija Kamenovića u Lacio, ali verovatno najbolji potez je bio onaj sa Đorđem Petrovićem. Prodat je u MLS za nešto manje od milion evra, ali je procentima od buduće prodaje (otišao u Čelsi) doneo veliki novac klubu (oko tri miliona evra). Dakle, pravi fenomen male srpske ekipe sedi u upravnim kancelarijama.

Podsetimo, Fiorentina i Čukarički će odmeriti snage u okviru 3. kola Lige konferencije u četvrtak od 21 čas

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA