Jedan od najpoznatijih izraelskih trenera neutešan posle pogibije unuke: "Upalio bih kola i otišao po nju"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Šolma Šaraf je prvog dana dejstava izgubio svoju unuku Mai

Jako tužne scene stižu iz Izraela iz dana u dan. Mnogo nevinih i nedužnih civila poginulo je u sukobima koji traju već nedeljama na području ove zemlje, a između ostalog je život izgubila i unuka jednog od najpoznatijih trenera, Šolma Šarafa - Mai Naim kojoj su bile samo 22 godine.

Ona se našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme tokom prvog dana borbe kada je došlo do masovnih pucnjava na nekoliko žurki. Mai je uspela da pobegne i pronađe sklonište, a otkriveni su i naknadno jezivi detalji njene smrti.

Naime, svi koji su ušli u ta skloništa su zapravo upali u klopku, pošto su ona granatirana i na njih je pucano. Ona je u međuvremenu sahranjena, a njen deda Šolma Šaraf je za medija dao potresnu izjavu u kojoj je istakao koliko mu njegova unuka nedostaje.

- Oduzeli su nam devojčicu, koja je bila sunce na zemlji. Da su mi rekli u sedam ujutru da je moja unuka bila tamo, upalio bih kola i otišao tamo. Ne bi me nijedan policajac zaustavio. Možda bih je izvukao odatle živu - neutešan je Šaraf.

U međuvremenu je u dom Šarafa došao veliki broj ljudi kako bi izjavio saučešće zbog velike tragedije koja je pogodila porodicu.

- Tokom večeri, otac od mog sina je došao i rekao mi da je Mai ipak otišla na navedenu žurku. Bio sam siguran da je ona bila kod kuće i da nije otišla, kao što nam je obećala na večeri prethodne večeri. Deda od 81 godine ne treba da sahranjuje svoju unuku. Kakva je ona devojka bila... Bio sam zabrinut zbog žurke, ali sam rekao da ako im dam dozvolu, da znam šta radimn. Kako su dopustili da se žurka održi na 500 metara od pojasa Gaze? - neutešan je bio Šaraf.

(Telegraf.rs)

Video: Zek Ledej: Veliki srpski narod, to su moja braća i sestre

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA