ISPRAVKA: Navijačica Crne Gore NIJE na Marakani nosila šahovnicu sa simbolima Oluje i slovom U

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 24

Tekst o navijačici na stadionu Crvene zvezde je ispravljen

Iako je duel Srbije i Crne Gore na Marakani označen kao duel bratskih ekipa, na tribinama je bilo nemilih scena i nereda koji su kulminirali nakon drugog gola Orlova, kada je jedan redar koji je bio oko kaveza navijača Crne Gore oteo jednu zastavu gostujućim navijačima, posle čega je došlo do žestokog sukoba.

Crnogorci su tada pokušali da se probiju ka srpskim navijačima, a onda je došlo i do obračuna sa policijom, koja je na kraju ipak došla do zastave i vratila je crnogorskim navijačima.

Ono što je takođe izazvalo pometnju kada je u pitanju ovaj meč jeste i jedna navijačica Crne Gore za koju su mediji prvobitno, između ostalog i Teleraf, pomislili da na svojoj jakni ima šahovnicu i slovo U, što je poznato kao ustaški simbol, kao i broj 95, što aludira na akciju Oluja, kada je iz Krajine 1995. godine proterano 250.000 Srba.

Međutim, devojka koja je prikazana na njemu NIJE nosila ustaške simbole niti šahovnicu sa simbolima Oluje i slovom “U”, već je na sebi imala jaknu marke “Dsquared2”.

Reč je o brendu čiju je oznaku moguće videti na brojnim komadima garderobe ili na torbama, a na na jakni devojke koja je pratila utakmicu crnogorske reprezentacije nije slovo “U”, već oznaka D2 koja se takođe vezuje sa isti brend, kao i brojevi 95 i 64.

Kad su u pitanju tvrdnje da je reč o ustaškoj zastavi, to je moguće demantovati samim uvidom u logo, jer se boje nižu redom crvena – bela, a ne belo – crvena polja što je odlika koje se vezuje sa ustaški pokret

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Бунт (@bunt_cg)

Inače, Srbija je savladala Crnu Goru sa 3:1 uz dva gola Aleksandra Mitrovića i jedan Dušana Tadića, dok je pogodak za Crnogorce dao Stevan Jovetić.

Ovom pobedom Srbija je došla na korak od plasmana na EURO, a da bi i matematički bilo sve rešeno, potreban joj je bod protiv Bugarske u Leskovcu u novembru, a čak možda ni to ne bude potrebno, ukoliko Crna Gora i Mađarska u svoje poslednje dve utakmice ne ostvare dobre rezultate.

(Telegraf.rs)

Video: "Već sam odveo Srbiju na EURO, najbolje da će Bugari da me sapletu...": Piksi puca od samopouzdanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joksa

    18. oktobar 2023 | 12:22

    Doživotna zabrana za ulazak u Srbiju i rešena stvar.

  • Шумадинац

    18. oktobar 2023 | 12:25

    У Црној Гори има и усташа али мало ,Богу хвала још увек јр то Српско јуначко племе и избориће се са милогорцима

  • Qqq

    18. oktobar 2023 | 11:57

    Braco malo ih je nemoj ovo da vas zavadi,dogodine u PRIZRENU 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA